Hundträning

En lat dag.

Vi for ut till brukshundklubben med Anna i morse innan jobbet. Trevligt som ALLTID, men det kändes som att vi hade tränat lydnad så mycket och så ofta, så jag kände mig nästan lite tom. ”Vad ska vi göra?” Hade ingen planering alls och Skurk var supergasad! (Han har piggnat på sig efter den här dåliga ryggperioden och han är tillbaka till sitt GALNA jag igen!)
Jag tränade lite på rätt känsla i fotgåendet, svängar och halter, samt ”hakan i backen”. Det sistnämnda mest för att det är en kul grej. Plockade in omvänt lockande och frikommando nästan direkt när han förstått uppgiften, för ovanlighetens skull. (Och OJ vad jag tjänar på det!!) Det är så himla skoj att se när han förstått uppgiften. Ögonen lyser och det ser ut som att han verkligen tänker. ”Ahaaa! Nu förstår jag vad du sysslar med! Försök locka mig nu då om du kan! Va va va! Nu jäklar! Bring it on, biiiiiiiiitch!”

Och denna bristfälliga träning ihop med endast rastningar resulterade i bilden nedan. Han har en on-off-knapp trots allt, och detta är beviset! 😉

sova

Annonser

2 reaktioner till “En lat dag.

  1. Är bara tvungen att snabbt kommentera din blogg, precis slutat nattpasset och skall hem men trillade över din blogg och var tvungen att läste lite snabbt, tittar in igen när jag har lite mer tid.
    Härligt att du fått upp ögonen för draghundsporten! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s