Frågor

Fråga från läsare

”Hej, brukar läsa din blogg ibland och det är en sjuk fin mallevalp du ska ha, jag är bara intresserad och undrar hur det kom sig att det inte blev en till kelpie? Du och Skurk passar väl bra ihop om jag förstått det bra? 🙂 O hur kom det sig istället att du ville ha en malle?” /Anonym

Hej ”Anonym”! Kul att du tittar in på bloggen! Jag har faktiskt tänkt att jag skulle skriva ett inlägg längre fram om varför jag har valt de raserna jag gjort. Ja visst passar Skurk och jag bra ihop! 😀 Anledningen till att jag valde malle denna gång är att jag dels ville prova en ny ras, men också ha en mångsidig ras med massor av driv och framåtanda som jag dessutom kan testa på IPO med. Hoppas du är nöjd med svaret!

Varför har NI valt de raser ni har? 🙂

Annonser

3 reaktioner till “Fråga från läsare

  1. Kelpie valde jag för att jag ville ha en hund med mycket i men ändå inte var för stor så ja de blev kelpie och nu älskar jag rasen! 😉 Varför det blev aussie har jag svårt att förstå än idag; Scream tog mitt hjärta med storm då han var 6 veckor och hade jag inte tytt mig så till han hade jag aldrig skaffat aussie, kommer inte skaffa ngn mer aussie heller. Finns bara en Scream 😉 Min nästa ras blir helt klart MALLE! Älskar dom”

  2. Jag har alltid varit laps vallhundsägare i hjärtat. Men när jag fick en som jag äntligen kunde träna och tävla med (hade en blandras tidigare och en äldre lapska som jag tagit över från min syster) så var hon sjuk (L7S1). Sjukdomen och kanske andra faktorer också gjorde henne stressad, skällig och utåtagerande mot andra hundar (osäker och kanske även rädd för att det skulle göra ont). Tränade jag så hon mådde bra så ökade smärtan och tränade jag för lite uppförde hon sig som om hon mådde dåligt (problembeteendena ökade). Jag valde att ta bort henne, men nu hade mitt tränings- och tävlingssug ökat och jag ville ha något mer. Hade alltid älskat kelpie och nu är han hos mig. Jag kommer aldrig skaffa något annat än kelpie igen, även om lapsk drar lite i mig. Malle är en annan favorit men den är för mycket för mig känner jag. Kelpie är perfekt ❤

  3. Salsa valde snarare mig 🙂 Vi hör ihop. Men som självfränder.
    Jazz, Malle, valde jag för att jag ville ha Mycket hund. Hahaha, och DET fick jag! Om man bortser från problemen efter hans trauma passar han mig som handen i handsken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s