Kurs/Utbildning

Åhörare till Towa Lindh

(Av någon anledning har detta inlägg försvunnit, men jag försöker publicera det här igen med hjälp av ett delvis sparat utkast.. Vet inte vad som hände!)

Nu har jag kommit hem från en heldag i Kristinehamn (hundcentret) där jag varit åhörare till Towa Lindh. Lydnad i olika former låg i fokus. Både tävlingslydnad, brukslydnad och IPO-lydnad! Det var genomgående brukshundar som deltog; en malle, en dobermann, en schäfer, en massa holländare och så en vattenspaniel mitt i allt. Kul med något som bröt trenden 😉

Towa använder sig av mycket hjälper i träningen och den röda tråden var tydlighet – Hjälp hunden genom att säga både vad som är rätt och vad som är fel! En åhörare tog upp problematiken  med att använda sig av ordet korrigering här (jag tror ni vet vad jag menar – det är ett känsloladdat ord!) och sa att han själv använder ordet rätthjälp istället. Det tycker jag var fiffigt 🙂

Towa tog också upp hennes tankar kring belöning. Hon vill gärna att hon själv ska vara den största belöningen för hunden, men att leksakerna kan förstärka det. Sig själv har man ju alltid med, men det är inte alltid man har leksaken 😉

Då jag är lite mer åt ”klickerhållet” i mitt eget tänk, så var det jättenyttigt att gå för henne eftersom jag fick mycket nya idéer och tankar, även om jag inte köpte allt, men väldigt mycket. Men det var hon också noga med att påpeka, att det här är bara vad HON tycker, och hon manade oss att ta lite av alla instruktörer och plocka godbitarna 🙂 Jag går gärna för henne igen i alla fall!

Nedan en bild på Towa och hennes Front som visade lite valpövningar och hur hon lärde in fotgående. Jag tror att jag ska lära in fotgåendet på valpen med samma sätt som Towa gjort. Mycket hjälper – men också mycket attityd. Kul att prova något nytt! Överlags känner jag faktiskt att jag blivit så mycket mer öppen i min hundträning, villig att prova nytt, och det behöver inte ens låta bra – jag kan testa det bara för att det låter så konstigt också, haha! Så länge man fortfarande har kvar sina grundvärderingar är det ju bara att köra – JUST DO IT! 

2cd2e810843111e2a50222000a1fb870_7

Annonser

4 reaktioner till “Åhörare till Towa Lindh

  1. Spännande! alltid intressant att höra om hur andra tränar och så får man ju som du sa plocka ut det man själv känner är rätt och tror på 🙂 Själv var jag öppen för ALLT med min första hund, vilket både var lärofullt men mycket rent utav dålig hundträning fick man ju också tips på, önskar att man gjort på annat sätt nu i efterhand… Men men, numera är jag nog väldigt kritisk skulle jag tro, om det verkligen inte känns rätt och riktigt från början 🙂

    Men nu kommer väll valpen snart va? 😀 shit va spännande, vad du måste längta! ^^

    (sorry att jag inte svara ordentligt på din förra kommentar, har haft nån sorts träningssvacka och har känt mig allmänt borta >_<)

  2. åh låter som en jättebra föreläsning/kurs! 😀 Jag blir ofta lika taggad varje gång att prova vad det än är som pratats om när jag går från föreläsning/kursen. Så himla kul att få nya perspektiv och nya idéer, man vill bara ut o prova på en gång! 😀 Håller med dig, vill man pröva på något oavsett hur knasigt, dumt det låter så GO FOR IT. Det kan ju aldrig bli mer än fel, o då får man bara lämna o göra om 🙂

    SV: hehe varsegod 😉 Ja sådana promenader önskar man verkligen att man kunde ha varje dag, men å andra sidan kanske man inte skulle uppskatta dom lika mycket? 😉 Men lite oftare vore ju inte så dumt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s