Allmänt

Det här med vila?

Vila är ju väldigt bra för både oss och våra hundar. Både aktivitet och vila (återhämtning) är i mina ögon två lika viktiga saker, men ofta känner jag att fokuset mest ligger på aktivitet. Och ska jag vara ärlig, så har jag inte lagt ner så mycket vikt vid att tänka kring vila/återhämtning heller. Det kommer när det kommer liksom, det faller in naturligt i vardagen och jag planerar det inte direkt. Men ibland kanske det behövs medveten träning för att liksom hitta den där ”off-knappen” på hundarna. (Och på oss själva?!)

Hur gör ni med vila? Planerar ni in vilodagar i förväg? Och tränar ni passivitet medvetet? (Sen förstår jag att många definierar vila på olika sätt, men det är en annan femma 😉 )

714904fc8c2411e29cc222000a9f38cc_7
Trött och nöjd hund som sovit hela dagen!
8e0ed3dc8c2411e28f4222000a1fb75e_7
Vila och passivitet är inga problem när man ”fått sitt”, tänker Skurk =)

Annonser

5 reaktioner till “Det här med vila?

  1. Jag jobbar heltid och när jag jobbar får mina hundar vila och sen aktiverar jag dom när jag är hemma. Vi har aldrig en vilodag när jag är helt ledig för då är vi och tränar eller gör andra roliga saker 🙂 Men det är klart jag har dagar helt utan träning men då får dom ju massa långpromenader istället; men dom är ju van att vara igång och de är det dom gillar. Passivitet suger jag på att träna men känner vi får passiviteten när vi är hos vänner eller dylikt och tränar. Passivitet och jag går inte ihop 😉

  2. Jag brukar egentligen inte planera vilodagar förutom mellan tävlingar och riktiga pass på klubben. Blir ju mest små klickerpass här hemma. 🙂 Men passivitet måste jag lära den lilla mer, han ska ha all uppmärksamhen när den stora tränar 😉

  3. Jag brukar inte planera in vilodagar utan de brukar komma rätt naturligt när jag har mycket i skolan osv, nu har det dock varit en alldeles för lång period av ”vilodag” så både jag och Pelle saknar ett ordentligt träningspass!

    SV:Jajjamän, göteborg till och med! Det är så fantastiskt skönt att snön har försvunnit här nere och att solen faktiskt värmer lite då och då! 🙂

  4. Jag planerar in vilodagarna när det har varit riktigt mycket. Jazz är en sådan hund som blir hyper om jag inte varvar ner honom emellanåt så jag kan inte köra stenhårt med honom i fyra dagar i rad. Salsa är ju lite äldre och har lite ont i ryggen så hon behöver ju också sina vilodagar. Jag har ju lite tur med mina hundar för Salsa vare sig skall ha eller behöver lika mycket som Jazz så på Jazz vilodagar är det Salsafokus och tvärtom. Jag sitter inte och planerar dagarna på papper oftast – om jag inte vet hur veckan kommer se ut. Utan lägger dem när jag vet att något tagit mycket på hundarna mentalt och/eller fysiskt.

  5. svar: tack så mycket! =) Vad roligt att ni vill få in ungdomar på er klubb! (Vilken klubb är det?)

    angående vila, ibland planerar jag in det men nu i vinter så har det fallit mest naturligt. Men passivitetsträning har jag lagt in som träning under Urax uppväxt, men även under första åren med Benjy. Dom brukar ju få följa med i köpcentrum, caféer osv! Jättebra ”lugn” träning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s