Film · Hundträning

Dagens träning (film)

Idag har varit en väldigt bra dag på flera sätt, bland annat så är uppkörning bokad och jag har haft ett väldigt positivt möte! Känns som att jag verkligen kan leva mitt liv snart!

Innan jobbet idag hann vi med att träna en kortis, och då passade jag på att ställa upp mobilen i en snödriva igen, så att jag kunde få det på film. Det är perfekt, för då kan jag analysera träningen i efterhand, när jag får tid och lust.

Idag tränade vi dels på rutbandstarget (vitt rutband på vit snö, smart där…), där jag utökade avståndet och riktningen. Det blev konstigt och det blev många fel. Snurrigt för Skurk. Provade att få upp tempot, hålla i halsbandet, skicka iväg honom och sedan belöna med leksak hos mig. Då fick vi mycket finare skick! Han har behövt en hel del hjälper med denna metod, men den verkar rolig, och jag tror att han kan ha greppat den nu, så vi fortsätter att spinna vidare på den.

Slängde in några KORTA fotgåenden också, och det känns som att jag hade honom med mig! Jag har nog helt enkelt tränat för länge innan. Jag har ju en viss tendens att göra det när det går bra… tills det inte längre går bra 😉

Slutligen tragglade vi på att byta leksak och apportbock. Det ska vara ROLIGT att byta leksak, och det ska gå fort! Han låser sig så fort han får en apportbock i käften, eller tror att han ska få ta den! Detta kom tyvärr inte med i detta klipp då det blev så långt. Kan försöka lägga in den här i inlägget senare.

Här är sista delen av träningen! 🙂

Annonser

3 reaktioner till “Dagens träning (film)

  1. Snyggt!
    Av ren nyfikenhet, varför väljer man bakre rutbandet? Är det meningen att du ska kunna stanna honom innan han hinner dit sen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s