Allmänt · Hundträning

En självständig brud

Idag har vi varit i skogen så att hundarna kunde få strosa lite. Det blir ju inte så länge i och med att lillan är så liten, men miljöombyte är ju bra! När vi kom in var hon så trött, så då passade jag på att ensamträna henne för första gången. Jag gick ut och satte mig i trapphuset och kikade ner i brevinkastet efter en stund. Detta möttes jag av:

1e9fa51896eb11e2b07922000a1fbd9b_7

Hon låg och sov! Superskönt! Jag som trodde att hon skulle sakna mig… Inte ens lite lyrisk blev hon när jag klev innanför dörren igen heller.
Lite senare på kvällen tog jag med mig en nyinköpt liten billig tygbur (från Ö&B) och gick ner till parkeringen vid sjön. Körde igenom lydnadsklass 2 med Skurk  och det gick bra. Lillan fick träna på sitt, leka och släppa leksak (”släpper du så fortsätter leken”), gå vid sidan… och ja, det var nog det 😉

Måste säga att den största skillnaden från Skurk som valp är hennes självständighet. Hon är så trygg i sig själv redan på något sätt, så om hon vill göra något, så gör hon det! De flesta 9 veckors-valparna skulle väl följa efter sin matte om hon ropar, gör ljud och springer ifrån platsen? Men nä, inte min valp. Det gör inget att bli lämnad. Hon kanske inte bara har förstått än? Äsch, vi får se hur hon utvecklas. Det kommer bli spännande och jag kommer nog lära mig massor!

55016e70970911e2afd022000aaa0950_7

5 reaktioner till “En självständig brud

  1. Känner igen det där från Felice, hon har alltid haft attityden ”spring du bort, jag kikar här och så kan vi ses om en stund”… Lika med ensamträningen, hon la sig och sov direkt medans Scott skrek som en stucken gris! 😉 Ljuvligt söt är din lilla kikka!

  2. Jag var precis likadan när han var valp. Inga problem alls att ta egna initiativ och tog sina egna vändor och var inte ett dugg bekymrad över att matte försvann där borta. Haha 🙂

  3. Haha,känner igen det där! min lilla malle tjej var preics lika dan! och är ännu väldigt självständig men hon värde sätter mig mer nu när hon blivit lite äldre 🙂
    Aldrig varit något problem med ensamhets träning heller,lite ovant när jag jämför med mina andra hundar men samtidigt rätt skönt och somsagt man lär sig så mycket själv också när man har så pass olika individer 🙂

  4. Man skulle önska att man fick självstädigheten vid ensamhetsträning och annat bra och att valpen även var galen i matte trots alla intressanta saker. Det skulle vara perfekt 😀 . Det låter som om du har fått en bra hund, det är ändå mest positivt med en självstädig och säker hund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s