Hundträning

Tävlingsträning utan hundar

Idag hade vi träningstävling UTAN hundar! Vi blev kommenderade och ”torrgick” helt enkelt en hel klass var! (TACK till lydnadsappen så att man håller koll på vilka moment det är, och i vilken ordning!) Diskuterade även kastteknik av apporter 😉 Otroligt lärorikt alltihop, och väldigt nyttigt. Varför plocka in hunden i träningen om man inte ens är hundra på hur man själv ska göra?! Jag tror mycket på att få in rörelser i muskelminnet och det undermedvetna i huvudet så pass mycket att det blir en vana som sker automatiskt. (Som banvandringarna gör i agilityvärlden!) Jag ska hur som helst tänka på att gå långsammare och slappna av (inte spänna mig) när jag kommenderar Skurk. Dessutom borde jag dra ner på tempot i svängarna så att Skurk hänger med lättare.
Efter ”tävlingen” plockade vi ut hundarna från bilen och lekte och småtränade lite lätt på parkeringen.

20130420-124740.jpg

20130420-124746.jpg

Annonser

5 reaktioner till “Tävlingsträning utan hundar

  1. Man torrgår allt för lite och många tänker nog inte på tex vilken ben man ska börja med för att få till en sväng bra 🙂 För kan man inte gå själv hur ska man då kunna gå med hunden 🙂 Agilityfolk springer ju tom banan för att se hur den går. Lydnadsfolk har lite att ta efter där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s