Hundträning · Kurs/Utbildning

Intensiv koppelkurs

Andra och sista tillfället på koppelkursen idag. En intensiv kurs har det varit på sina 2 x 1 timme, men vi har hunnit massor. Första tillfället handlade mycket om följsamhet och övningar på en plan, samt introduktion till hur vi ska träna på egen hand. Idag, det andra tillfället, gick vi en promenad tillsammans och fick tillämpa metoderna samtidigt som vi stannade till och gjorde stationer efter vägen där stadga, passivitet, impulskontroll och samarbete var i fokus. Nu gäller det bara att fortsätta hålla i detta och vara konsekvent! (Och eventuellt ha en sele/koppel som han FÅR DRA i om jag någon gång inte skulle orka träna.)

Nu ikväll skulle vi ha åkt och tränat med träningsgänget, men det tar nästan tre timmar med buss (trots att det bara är några kilometer bort! men jag vill inte gå så långt med lillan) och det hinner jag inte eftersom jag måste hårdplugga körkortsteorin nu. Jag blir så ledsen, för jag hade sett fram emot det! Men snart har jag förhoppningsvis bil, och då kan jag åka på alla träningar jag vill utan att anpassa mig till dumma busstider!

20130512-153408.jpg
Jo men bitvis gick han utan att dra i kopplet, faktiskt!
20130512-153413.jpg
Vi använde denna sandlåda som station på vår aktiva promenad. Hunden skulle gå på sandlådans kanter med alla fyra tassarna, vilket ju är en PERFEKT kroppskontrollsövning inför lydnaden! 😉 Mycket svårare än att balansera på stockar!
20130512-153419.jpg
Hämtade upp lillan hos mamma & pappa efter kurstimmen och lät hundarna springa och leka av sig lite på deras tomt. Ett godisträd fick de bland annat 😀 OBS! De är inte så feta som de ser ut på bilden 😛
Annonser

2 reaktioner till “Intensiv koppelkurs

  1. förstår hur du känner! SKITJOBBIGT att anpassa sig efter buss :/ Har nu körkort men ingen bil, men det brukar lösa sig oftast. Nu är det ist att det inte finns särskilt många kurser att gå :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s