Allmänt

Lodjur som vill bli fri och tankar om förväntningar.

20130709-203504.jpg

Tänkte inte på att lodjur är djur som helst vill springa i det vilda, och inte vara i fångenskap i bilar eller på tomter och sådär. Helst springa fritt liksom. Tur att hon påminner mig om detta och regelbundet visar sina bedårande (eller…?) houdini-tricks och rymningsförsök. Kan tänka mig att hennes theme song är BORN TO BE WIIIIIILD.

För övrigt har jag en dipp med Skurks lydnad igen. Känner mig bara så himla dålig. Och så är det faktiskt svinjobbigt att möta allas förväntningar, kommentarer och blickar också när man skaffat just malle. Man vill liksom visa att det visst kan gå bra. Men eftersom hon är ett litet yrväder som skäller på hundar och är lite här och där just nu, så känner man sig inte direkt KING. Jag vet att jag kommer fixa det, och jag vet att man inte ska bry sig om andra, men det gör man ändå. Speciellt om man känner av nedlåtande möten, för då vill man ju ännu mer att det ska gå bra. Gaaah!

Annonser

5 reaktioner till “Lodjur som vill bli fri och tankar om förväntningar.

 1. Känner verkligen igen mig på vad du skriver, och du ska veta att du inte är ensam! Har en isländsk fårhund hane på 17 månader och hans könsmognad var inte rolig! Hans koncentration var urusel och han betedde sig dåligt med mig i skolan. Men nu har vi kommit en bit på väg och det blir bara bättre 🙂 känner också att äldre tittar ner på oss yngre hundförare som om de vore bäst i världen. Men de ska nog få se en dag 😉
  Vill också säga att du har en toppen blogg! 🙂

 2. Känner också igen mig. Iaf när det kommer till prestationsångest och med bruksraser…

  Jag har bruksschäfer och det är alltid någon typ av press man känner inom sig när andra människor lägger upp klipp på lika gamla valpar ur samma ras som kan mer osv. Valpar som är ”perfekta” kan gå snyggt fritt följ med tusen störningar, medan min skäller på andra hundar och knappt kan gå 5 steg snyggt fritt följ utomhus. 😛 Det är jobbigt faktiskt när man skaffar sådana raser, då är just detta en nackdel, att man blir lätt påverkad och vill vara ambitiös.

  Men man lär väl sig att hantera det så småningom…

 3. Åh! Känn inte så, jag hade exakt likadant med Billy. Försök bara att inte tänka så och kör ditt eget race. Ni kommer bli ett sånt himla team, låt det bara ta lite tid och strunta i blickar och kommentarer 🙂 vi hejar på er 🙂

 4. Förstår också hur du menar!
  Har inte upplevt det själv att andra förväntar så mycket av mig. Men när det verkligen börjat klicka kommer ni vara ett superduktigt ekipage! 🙂

 5. Känn inte så Petra! Ni är bra och du är en sån himla bra människa! Jag har bara träffat dig en gång men redan då lyste det om dig, du är en kämpe och du är så stark! Är man en bra människa så är man en ännu bättre hundmänniska. Du kan – du måste bara tro på dig själv och släppa allas andra förväntningar, du tränar ju hund för att du vill och du tävlar ju för att det är roligt! Kom igen nu, vi hejjar! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s