Hundträning

Cheerleaders

Idag passade vi på att följa med Bella & Madde på tävling för att heja och samtidigt passivitetsträna Lo. Skurk fick följa med mamma och pappa ut och spåra istället. (Tack snälla!) Det var inte lätt att få Lo helt avslappnad i den miljön och vi satte oss lite avskilt. När det kom hundar nära så skällde hon, men det var inte det här konstanta stress-skallet, utan mer ”usch vad läskigt”.

Vi satt iaf där och tränade tills jag lite oväntat blev tillsagd av en tävlande att se till så min hund inte skäller när hen är inne på planen. Då blev jag jätteledsen och gick och satte mig i skogen med Lo. Sen fick hon inte komma ut mer den tävlingen. Skämdes nåt otroligt och var så ledsen. Jag trodde inte vi störde så mycket, och det skälldes ju runt om också. Trodde en tävlingshund i de högre klasserna skulle klara det, men det är jag. Usch, tycker redan att det är jobbigt, och när jag dessutom får dessa blickar eller kommentarer blir jag så himla ledsen. Men jag förstår ju att den tävlade tänkte på sin egen hund. Det förstår jag! Well, well, nya tag!

Bilden nedan på Skurk har pappa skickat till mig. De hade ingen spårutrustning till honom, så han fick spåra i sitt vanliga halsband, vilket är ett för stort halvstryp. Rapporten säger att han hittade alla tre apporter och hade ett jäkla tempo 😉
20130807-233825.jpg

20130807-233832.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Cheerleaders

  1. Vet hur det är, min har också lätt till skall i ”hundiga” miljöer, tycker hon påminner himla mycket om hur du beskriver Lo. 😉 Hon har blivit lite lugnare sen vi gått gemensamma hundpromenader med massa hundar osv, men är lite svårare på klubben, massa hundar som springer, apporterar och håller på på appellplan liksom.

    Jobbigt är det när man får blickar och kommentarer när man faktiskt är där för att träna sin hund, tänk om det vore så att man struntade i att träna på problemet liksom? Jag tycker också att hundar som tävlar i de högre klasserna ska kunna klara av att det skälls på en tävling… Det är ju hundar vi pratar om liksom. Men jag blir också väldigt ledsen när man hör sånt där.

    Men fortsätt bara och träna på, du gör det bra tycker jag!!

  2. Förstår precis hur det känns! Sjukt jobbigt och blir inte bättre av andras blickar eller kommentarer. Lätt att säga att man ska skita i dom, men det är ju det enda man kan göra! Kämpa på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s