Hundträning · IPO

Spår, lydnad och rally

20130813-210458.jpgGlada hundar på väg till bilen!

Skurk var astaggad på rallylydnaden, typ överladdad. (Det var träningstävling/öppen träning på agilityklubben) Vi fick träna lite extra på ”sitt-stå” i fotposition. Men bara jag plockade in handtarget så gick det tio gånger lättare. Efter rallyn fick han ett tävlingslikt appellspår och det såg faktiskt startklart ut redan nu. Han har svarat bra på alla IPO-inspirerade spår han fått den senaste tiden, men han behöver träna mer på vinklar. Och jag behöver träna på att låta andra lägga spår för att få annan doft, samtidigt som jag får möjlighet att lita på Skurk.

Lo fick träna platsliggning och fotgående. Jag måste vara mer hård i kriterierna med positionen då hon helt plötsligt börjat få in sneda sittanden. Jag har antagligen belönat det så jag får skylla mig själv 😉 Platsliggning/stadga i ligg har hon på bara en vecka avancerat helt sjukt mycket. Men det går väl rätt fort när de väl förstått principen 🙂
Hennes spår gick fint. Vinkeln gick inte lika bra idag som sist dock, så jag får tänka mig för lite där. Klurar på om det var godiset som störde? Sen får jag vara försiktig också så att jag inte stressar på henne och går för fort fram i träningen. En stabil grund är ju det viktigaste!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s