Hundträning · Kurs/Utbildning

Klubbläger dag 1

Nu är vi hemma efter dag 1 på klubblägret! Det har varit en jättetrevlig dag och båda hundarna har fått gå hårt spår. Det gick sådär för Lo. Hon har ju aldrig gjort det innan. Men jag tänkte att jag ska börja introducera det snart för henne 😀

Sedan fick Skurk träna lydnad, framförgående och budföring. Vi fick flera bra idéer på hur man kan lära in framförgående – kanon! När det gäller fotgåendet fick jag en helt annan hund när jag ökar tempot och går fort. Alltså fort som i att det är tryck i stegen! Väldigt snabbt alltså, men damn! Vilken hund! 😀 Tempot passade honom bättre! När det gäller budföringen är det enda problemet att få Skurk stanna kvar hos mottagaren. Men det borde inte vara för svårt åtgärdat om man ökar motivationen att vara hos mottagaren, och minskar värdet i att springa tillbaka till mig. Han får inte ens skickas tillbaka till mig nu.

Efter lydnaden och budföringen fick han och Thira visa för alla hur drag går till. De sattes ihop tillsammans och fick dra Anna på kickbiken och han blev SÅ GLAD min lilla kille ❤ Lo har mest fått sitta still. Jag har ju ingen plan på vad jag behöver träna henne i direkt, och dessutom gör det inget om hon får träna passivitet istället.

Kvällen avrundades med grillning, vilket var jättetrevligt även det! Men vi var supertrötta så vi drog hemåt ganska tidigt. Har gått upp kl 5 om dagarna denna vecka, jobbat övertid och dessutom sovit pissdåligt, så kroppen var lite sliten.. Har ju varit arbetslös i flera veckor så det har nog varit en stor omställning från mina sovmorgnar och slappa dagar 😉 Ser fram emot imorgon! Tänkte påbörja vittringsapporteringen då om vi får möjlighet! Godnatt!

20130817-211159.jpg

Annonser

En reaktion till “Klubbläger dag 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s