Hundträning · Kurs/Utbildning

Klubbläger dag 2 av 2

Oj, var ska jag börja.. Supertrevligt läger där alla tränade hund och umgicks. Man var öppen, testade nya saker och hjälptes åt. Helt klart över mina förväntningar!

Lo har inte fått göra så jättemycket under helgen, men två IPO-spår och ett hårt spår har hon fått gå i alla fall. Hon är klart bättre på det förstnämnda 😉

Skurk har fått gå ett appellspår idag och det gick bra men vi måste träna på utgålligheten. Efter 200 meter började han få upp nosen och gå ur spårkärnan. Inte konstigt med tanke på att han mest gått kortare precisionsspår senaste tiden! Alla apporterna tar han, men han springer iväg med dem och tänker typ ”Jag hittade den, alltså får jag den! Hejdå matte!”. Eeeeh, det måste jag göra något åt :p

Budföringen har vi tränat på idag också och det gick bra! Lite rutin på det där så blir det inga problem. Vi introducerade vittringsapporteringen också, och vi började med att testa en metod som jag trodde mycket på där man lägger rätt pinne långt från högen och sedan flyttar in den mer och mer. Skurk blev dock förvirrad och började göra egna rutskick/konskick varvat med att apportera in pinnarna från högen. Sen kom jag på att när jag kastar pinnar i skogen så fokuserar jag bara på EN pinne (den rätta). När jag gjorde om övningen och plockade bort alla andra pinnar, gömde den rätta pinnen så den var helt osynlig och alltså gjorde vittringen till en ren letaövning/sökövning istället så var det klockrent! Så vårt tänk på vittringen kommer att vara att hitta pinnen jag tagit på, och sen lägger jag på olika sorters störningar allt eftersom (som leksaker eller pinnar). Det ska inte finnas några störningar att blanda in om han inte är 100% säker på sin uppgift. Vi testar!

Skurk fick köra drag också.. Vi körde kickbike och det gick galet fort! Skurk, som är vänsterställd, sprang så nära dikeskanten att jag trodde vi skulle stupa. Det gjorde vi också när jag blev så rädd att jag hoppade av kickbiken i farten, hahaha! Han älskar verkligen draget och jag ska försöka få till besöket på ReDog så fort jag har ekonomi, så jag kan kolla av läget och se om det finns någon möjlighet för honom att han får dra. Vågade ju inte riktigt pressa honom nu, så det blev mest starta och stanna, knappt 100-200 m. Anna testade att köra upp och ner på vägen en mycket kort bit med Thira och Skurk ihop, och det gick undan! Anna var lite bättre på det där än mig 😉 Skurk var tokig!

Och här kommer några bilder som supersnälla Anna skickat till oss!

20130818-220907.jpg

20130818-220916.jpg

20130818-220925.jpg

20130818-220931.jpg

20130818-220949.jpg

20130818-221424.jpg

Annonser

4 reaktioner till “Klubbläger dag 2 av 2

  1. Låter superkul! Så himla avundsjuk! 😉
    Åh det är ju det som är det roligaste med hundträning, att det som fungerar för någon kanske inte alls fungerar för någon annan det är ju då man får ta råden och göra dom till sina egna övningar! Kul att ni fick vittringen att fungera på erat sätt! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s