Hundträning · IPO

Spår, spår, spår…

Spårade igår kväll och mamma och pappa var med som sällskap. Mamma la ett appellspår åt Skurk och det gick ärligt talat rent åt h-lvete! Han gled omkring där ute på gärdet som en vilsen turist som egentligen inte hade något annat mål än att semestra. Typ 😛 Blev så sjukt besviken! Lo fick också ett spår, och det gick bra. Är osäker dock på om hon är noggrann nog? Min känsla är att hon har lite för bråttom i spåret för att kunna få upp alla detaljer som krävs? Men vad vet jag 😛

Kvällens höjdpunkt stod istället Indra för. Mamma har varit sugen att testa IPO-spår, så hon la ett sådant igår och DET var Indras grej det! Att arbeta långsamt och noggrannt… och äta godis… – Det är hon en naturbegåvning på! 😉 Och nosen, den sniffade och sniffade och sniffade.. SOM hon arbetade! 😀 Duktig liten border! Kan tillägga att mamma fick DRA bort Indra från spåret sen när de var klara, hihi! Nickie spårade såklart också. Jag hade lagt ett appellspår till henne och hon skuttade som vanligt fram i spåret utan problem. Inga konstigheter! 🙂

Imorse drog jag och hundarna tillbaka till samma plats och gick om Skurks spår. Han spårade fint första sträckan och hittade första apporten, men vid första vinkeln tappade han bort sig, och sedan var vi tillbaka till ”vilsen turist-känslan”. Men jag får väl ändå vara glad att han spårade en liten bit på ett 12 timmar gammalt spår! 😀 La även ett nytt spår och han hittade 4 av 5 apporter. Ändå var känslan inte alls bra. Jag hade testat att droppa godis här och där i spåret, men han hittade ingen av dem. Han slog i spåret, fram och tillbaka, tappade bort sig TOTALT i vinklarna och det kändes som att han mest gick på vittring. Jag litade inte alls på honom. Kändes som att han mest chansade. Såååå… appelltävlingen på söndag…. Njaaaaaa… Inte särskilt tävlingssugen. Kan inte säga att vi är i form direkt…

IPOSPÅR1 IPOSPÅR2

Annonser

En reaktion till “Spår, spår, spår…

  1. Tycker ni ska köra iaf 🙂 Om inte annat för träningens och tävlingskänslans skull!! Är inte hela världen om han inte klarar spåret!! Du har ju redan betalt, och får inte pengarna tilbaka. SÅ köööör bara 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s