Allmänt · Tävling

Skurk på utställning

Idag var det inofficiell utställning på klubben och Skurk ställdes ut som en kul grej och träning inför eventuell kommande exteriörbeskrivning eller utställning. Han behöver det för att få bli korad och så behöver han ha ju ha testikelstatusen avklarad om han ska kastreras. Hur som helst! Vår duktiga vän Anna ställde honom och de fick BIR och HP, så kul! De gick alltså vidare till gruppbedömningen, men då Skurk inte ville hanteras av domaren åkte han ut därifrån. Lite för mycket veterinärbesök (=smärta) över det hela, trodde han 😦 Synd! Hade nog gått bra annars vad jag förstod. Så då kanske inte exteriörbeskrivningen är helt omöjlig att få om man åker till någon som KAN den här typen av kelpie! Nu har han ju lagt på sig lite också.

Men btw, jag mådde psykiskt illa av alla överviktiga och fysiskt missanpassade hundar man såg… Usch, flera av dem klarade inte ens av att springa.. Hemskt!

Så här löd domarens ord! Det negativa hänger ihop med spondylosen, hans problem sitter ju där bak. Trist!

”4-årig hane, bra storlek. Bra skalle och nos. Vacker överlinje. Aningen fallande kors. Bra vinklar fram och bak. Bra drive i steget. Aningen trånga rörelser bak. Välvisad.”

20130907-190958.jpg

20130907-191011.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s