Hundträning

Loträning och mål

Jodå, trots svackan så tränar vi faktiskt. Kanske inte flera timmar varje dag, men varannan åtminstone. Eller i alla fall nästan. Och så lite hemmaträning i väntan på att maten ska bli klar och liknande, typ.

Ikväll tränade vi med Anna. Det var åtminstone någorlunda strukturerat, men faktiskt ovanligt givande! Fick en hel del nya tankar på klass 3-momenten och vi diskuterade även Thiras platsliggningsproblem en del. Intressant tycker jag! Vi diskuterade också våra mål med valparna och vi kom överens om att man nog ska satsa på EN gren om man vill bli riktigt bra i det. Satsa fullt ut i alla fall liksom. Konstaterade att även om jag vill tävla IPO, så är det i tävlingslydnaden jag vill tillhöra eliten. Och att vi då borde börja med elitmomenten när vi sätter igång med träningen på allvar. Fixar man elitmomenten klarar man de lägre klassernas moment, och det är ju elitklassens moment man behöver bli bra på. Det är ju de som räknas! Så tänker jag 🙂

Idag provade vi förresten något nytt – att träna strax utanför bilen. Det gjorde att jag hade full koll på Lo i bilen och faktiskt la hon sig och slappnade av i slutet när vi tvåbenta stod kvar och bubblade i mörkret. Superkorta sekvenser var hon även tyst trots att Annas hundar tränade. Härligt! Bilden nedan är från utställningen i lördags när hon burtränade. Jag vill inte påstå att det går fantastiskt, för det gör det inte! Men jag intalar mig att det går framåt! 🙂

20130909-223750.jpg

En reaktion till “Loträning och mål

  1. Det går verkligen framåt för er 😀 och det är så svårt det där att bara satsa på EN gren 😛 fast jag skalar ner så kommer jag inte under 2 st med Ting haha 😛 vi får klura på det där 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s