Hundträning

Micropass och ifrågasättande av träningsdagbok

20130915-171526.jpg

Micropass is the shit! Tränar ca 1 minut, byter hund och tränar 1 minut, byter hund igen, tränar 1 minut… Ja ni fattar! Perfekt ”du-måste-vänta-på-din-tur”-träning för Lo. Vet inte varför jag inte utnyttjat detta mer, har ju mest blivit att vi åkt iväg och tränat långa pass med andra och diskuterat. Det är ju i och för sig lärorikt och självklart inget jag vill ta bort eller minska på, men vi borde öka på micropassen här hemma igen! 😉

Står också i valet och kvalet om träningsdagbok. Jag vet att det är skitsmart att skriva, men jag vet också att hundträningen är typ det enda som får mig att vara i NUET och jag liksom… ”leker fram” och går på känslan. Jag gillar att ha det så och är rädd att ”allt-eller-inget-Petra” som överanalyserar, planerar och inte lämnar något rum kvar för det roliga träder fram. Jag går liksom till överdrift. Som exempel när jag för hand skrev en massa A4-sidor efter VARJE träning, och då hade jag endast EN hund, hehe. Får fundera. Är lite sugen på att göra en egen kalender på den där hemsidan som man kan designa sina egna på, och då se till att jag endast har några få rader att skriva på för att stoppa mig själv lite. Sammanfattat och konkret är ju ändå bäst! Eller ska jag kanske bara ha en till spårträningen? För där har jag minsann inte alls samma koll eller känsla! Hmmm…

Annonser

2 reaktioner till “Micropass och ifrågasättande av träningsdagbok

  1. Jag har lite samma tankar. Jag har försökt skriva dagbok och träningstankar, men de ger mig ingenting för jag kommer ju inte ihåg det jag skrev vid förra passet. För mig har det mer gjort träningen lite tråkigare.

  2. Istället för att t.ex. skriva vad man ska göra innan passet så kan man ju skriva vad man gjorde efter passet och utvärdera efter det. För mig är planering A och O. Nästan alla mina ostrukturerade pass går superbra eftersom jag inte har en tydlig plan vad JAG ska göra.. när jag ska höja kriterier eller om något går fel. Men jag förstår vad du menar, planer och utvärderingar ska vara korta och bra, annars går man aldrig tillbaka och läser det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s