Hundträning · Kurs/Utbildning

Alien på valpkurs

20131002-215450.jpg
Dagens valpkurs, plus och minus:

+ hon låg kvar bra och var relativt lugn vid ”lämna-övningen”
+ hon kunde jobba med mig största delen av tiden
+ jag upptäckte efteråt att hon kan tävlingsmässigt läggande under gång samt inkallning!

– när andra går för nära och inte tar hänsyn
– när andra hundar gör utfall
– jag tar inte ansvar för min egen hunds upplevelse på bästa sätt!

Sista punkten är jag mest irriterad över. VARFÖR är jag ”för mesig”? Varför tar jag inte ansvar för min egen hunds upplevelse? Om jag inte litar på ett annat ekipage – varför ska jag låta dem komma närmare i övningen bara för att vi sagt att vi ska göra en övning? Våga göra något åt det! Om en övning verkar för svår – stå över! Om något är för stressande – öka avståndet! Måste bli ÄNNU bättre på detta! Det blir min hemläxa! 🙂 Det är MIN hund och hon har inget val, hon hamnar i de situationer jag utsätter henne för! Det är MITT ansvar att dessa situationer inte påverkar henne negativt!

Annonser

3 reaktioner till “Alien på valpkurs

  1. Men åh, min kommentar försvann! Jag ville bara säga att jag tycker du är toppen som tänker på dom sakerna, jag är nog också för mesig och speciellt eftersom andra hundägare oftast inte verkar förstå att deras hundars beteende kan vara väldigt jobbigt för andra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s