Hundträning

Ett träningsinlägg!

Idag höll Anna rallykurs och hon ville ha ett ekipage som visade hur det kunde se ut när man går en bana, så Skurk och jag ställde upp! Eftersom vi var på brukshundklubben passade vi på att träna lite annat också, och jag kan ju passa på att faktiskt skriva vad vi gjorde också för en gångs skull 😉 Vill ni läsa om sånt?

Skurk gick träna fritt följ och då framförallt stegförflyttningar, eftersom han går igång på det så och ljudar. Han måste ha lugn i fokus och jag blandade in omvänt lockande i positionen. Maria Brandel pratade om just detta i stegförflyttningarna med ljudande hundar på en clinic så jag ville testa och det gav resultat direkt!
Han fick också göra en del ”vänster/höger halt” på linjen och han fixade det riktigt bra, men så tänkte jag på hur jag placerade fötterna och tog det lite långsammare än vanligt. Jag är skitdålig på hur jag ska placera mig själv och mina fötter!
Just det – vittringsträning blev det också. Lägger min pinne utanför pinnhögen men gömmer den samtidigt under löv, så jag mixar flera sätt där 😉 Ibland lägger jag även godis vid pinnarna om han är för gasad och utan hjärna, så att säga 😛
Blev ställande i språng i bakåtmarsch samt vanligt sättande under gång också. Blev en del inser jag nu, haha!

Lo fick pröva några rallyskyltar och så tränade vi på fria följet med vändningar och ingångar, samt stadga i stå, framförallt med hjälp av omvänt lockande. Tränade också på placeringen av min hand i FF. Den har ju varit en hjälp från början men nu är den mest i vägen. Hon är ju högre än Skurk så om jag går med handen som jag gör med Skurk så går jag och slår i henne. Vi får känna oss för! Hennes attityd var i alla fall så underbar, men jag tränar alltid längre än vad jag tänkt! Inte bra!

image

Annonser

En reaktion till “Ett träningsinlägg!

  1. Träningsinlägg är de bästa inläggen! Älskar att följa andras träning – o iom att du har mallehund är det ännu roligare 😉

    Älskar hennes utåt-öra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s