Allmänt · Frågor

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN

”Hur kom det sig att du valde de raser du har? Först kelpie? Och sen malle? Var du väldigt sugen på malle bara, eller är du på något sett ”missnöjd” med kelpie och söker något annat? Hoppas du förstår vad jag menar med frågan, inget illa alls! Tycker rasval är jätte intressanta! :D”
Nej då! Nu när jag kände att det var dags för en till hund kollade jag faktiskt inte på kelpie igen, men det berodde på att jag ville testa en ny ras och annan typ av hundsport, och inte för att jag är missnöjd med Skurk på något sätt. Sen tror jag inte att jag kommer få en till Skurk om jag skaffar en till kelpie. Han är verkligen speciell! Mallarna har alltid attraherat mig, likaså IPO, men jag har bara inte vågat tro att jag skulle klara av det eller att det skulle vara något för mig.
Kelpie valde jag för att jag ville ha en kompis och träningskamrat som hängde med på allt, och som hade mer motor än cairnterriern och borderterriern.

”Även hur du tänkte av val av hane/tik? :)”
Det var väldigt enkelt faktiskt. Jag blev erbjuden köpeavtal med bibehållen avelsrätt på en tik 🙂

”Har du helt lagt ned tankarna på att skaffa staff?”
Nejdå! Åh, staffarna.. underbar ras om man får rätt! Just nu satsar jag väldigt högt och idag passar inte en staffe in i hemmet, det finns inte tid och plats. Men jag är fortfarande förälskad i både staffen och greyhounden, och en dag när jag inte har lika höga tävlingsambitioner och söker en annan typ av hund så… 😉

”Vad häftig Skurk ser ut. Vad kallas färgen han har? Den är ganska ovanlig va?”
Tack! Han är lite udda 😉 Hans färg kallas fawn, tro det eller ej, och han är faktiskt lite gulbrun i rätt ljus! Och ja, det är en rätt ovanlig färg, men den förekommer!

”Vad var det som avgjorde att du valde just dom kennlarna du valt att köpa dina hundar ifrån? :)”
Skurks uppfödare var typ den enda jag kunde tänka mig om jag skulle skaffa kelpie. Hon verkade så seriös och hon fick fram så häftiga hundar! Mycket driv och arbetskapacitet i hundarna!
Los uppfödare är min gamla lärare på Hundsportgymnasiet. Jag har sett hennes hundar in action under min gymnasietid och det var ingen slump att jag vände mig till henne när jag började få mallefrågor i huvudet. Jag kände förtroende för båda mina uppfödare.

”Vad är skillnaden mellan Kelpie vs Malle? I vardag samt träning? :)”
Hittills är det faktiskt inte så gigantisk skillnad som jag tror att folk tror. I alla fall inte om man har en kelpie som Skurk, haha! Att vara skitjobbiga som unghundar har de gemensamt i alla fall 😉 Lo växer ju och utvecklas hela tiden, så om några år kan jag nog svara bättre på frågan om likheter och skillnader. Men det jag märkt av hittills är att det finns större impulsivitet och betydligt mer kamplust i Lo. Jag måste verkligen vara med. Fladdrar något så tar det inte många hundradelar innan hon sitter i det liksom. Hon har dålig impulskontroll och kan lätt avbryta det hon gör just nu för något som just dykt upp. I träningen är de ganska lika båda två, om man tänker aktivitetsnivå, och de går att både höja och dämpa relativt lätt, men jag upplever det som att Lo är mer lyhörd på mig, och Skurk är mer… ja, om han bara ANAR vad han ska göra så GÖR han det, typ tio gånger, även om det är fel. Han lyssnar inte lika mycket på vad han faktiskt ska göra 😉 Men som sagt, Lo är ung och saker kommer förmodligen ändras lite. Men såhär ser det ut just nu!

”Jag är nyfiken på varför du tog en tik när du valde malle? 🙂 Varför inte hanhund, som Skurk?”
Se svaret lite längre upp! 🙂

”Undrar även om några fler i Skurks kull har samma färg som honom. Har en gammal klasskompis som har en kelpietik med samma färg nämligen, o hon var ensam i kullen om det.”
Ja, Skurk fick både en kullsyster och kullbror med samma färg!

”Nu har du ju inte haft Lo så länge, men var malle-rasen som du tänkt dig den skulle vara? Fanns det något negativt inom rasen som gjorde att du kanske fundera lite extra på om det var en hund för dig? Eller var det givet från början att Mallen var en hund du absolut skulle ha någon gång i ditt liv? :)”
Ja! Som jag skrev lite längre upp så har jag gillat rasen på avstånd men aldrig trott att jag skulle klara av en själv. Man har ju fått höra en del historier och rykten och fördomar om rasen… Los uppfödare (min gamla lärare) lugnade mig när jag började fråga lite, och idag ångrar jag ALDRIG mitt val! 😀 Älskar hundar med driv, fart och som är utmaningar. Min personlighet passar helt enkelt bäst med den här typen av hund. Och en malle är ju ultimat – de passar ju för ALLT! 😀 Jag tänkte också lite som så att så länge man har intresse, är motiverad och VILL så kan man ta sig an nästan vilken ras som helst 🙂 Fullärd blir man aldrig, så att vänta på den dagen går liksom inte… 😉

”Har du någon ”hundförebild” eller personer inom hundvärlden som du ser upp till ?”
Ja! Det har jag! Jag har flera, men den första jag kommer på är Maria Brandel. Den människan kan säga eller göra vad som helst och jag bara ler och tar emot. Allt hon säger låter vettigt, haha 😀

”Jag vill veta vad dina framtidsdrömmar med lodjuret är!”
Hon ska bli lydnadschampion och få åtminstone ett IPO1 i stamtavlan. Sen vore det kul att får starta på SM och se hur långt man kan komma inom lydnaden! 😀 Utöver det är hon tänkt att sporra mig till att röra lite mer på mig genom att köra lite drag! 😀

”Vad är ditt drömjobb? Är det något du kommer försöka uppnå, och om inte, vad har du för framtidsdrömmar/planer?”
Konstigt nog var detta den svåraste frågan av alla! 😀 Jag är utbildad fritidsledare och jobbar som sådan just idag, men jobben är få, arbetstiderna är dåliga och lönen är kass. Däremot är jobbet i sig jätteroligt! Men jag kan inte svara på vad jag har för drömjobb, jättesvårt! Min dröm däremot är att få ett fast jobb som funkar bra med hundarna och som ger mig lite mer i inkomst än idag, bo i en stuga lite avsides (i skogen eller på landet) med alla mina hundar och träna, tävla och gå en massa kurser! Hitta den perfekta killen också kanske! 😉 Typ så! Då skulle jag vara supernöjd! Så ser mina drömmar ut just nu i alla fall! 😀

Tack för alla era frågor hörni! SUPERKUL!! Hoppas ni fick svar på det ni frågade! 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s