Allmänt · Hundträning

Ibland…

… så rinner bägaren över och tårarna rinner. Fy F * N vad jobbig mitt fina lilla lodjur kan vara. Andra träffar henne en liten stund och hinner bli trötta på henne under den korta tiden. Jag lever med henne varje dag 😉 Ibland är det inte alltid så roligt att ha en galen unghund. Jag är inte felfri, och jag straffas hårt för minsta lilla miss jag gör. Blir inte sovrumsdörren stängd tillräckligt hårt när jag går hemifrån har hon tagit sig in dit och kudden har blivit till flera kuddar lagom tills jag kommer hem. Har ett koppel ramlat ner från hängaren i hallen så har jag inom kort fått flera koppel av ett. Om hon inte är lugn när jag tränar Skurk så kan jag ge mig tusan på att den nystädade bilen är full av hundhår och slem överallt när hon hoppat runt och skällt (tryckt sig igenom lastgallret). Har jag glömt slå på radion och TVn när jag går kan jag räkna med klagomål från grannarna om hundskall. Har jag förlagt en deo i dålig höjd är det deo över hela lägenheten… Jag offrar redan hela min lön på hundarna och har inte råd med  alla dessa ”oväntade” utgifter. Well, well… Hon mognar väl även hon, till slut… Det är det som driver mig i alla fall 😉 Och jag VET att vi kommer lyckas, men det tar sån tiiiid!

Idag innan jobbet var vi iväg till bruks och Skurk fick träna på rutan, vittringen, inkallning med ställande samt dold platsliggning. Och TYSTA stegförflyttningar. Det gick BRAAAA! 😀 Så nöjd! Lodjuret däremot har ju ungefär 50% fokus, så det är inte alltid man går därifrån med en superbra känsla, men jag har mig själv att skylla som tränat för länge och för svårt, bara för att det gått bra. I träningssituationer glömmer jag lätt att hon bara är en valp/unghund på 9 månader. I vardagen däremot märks det tydligt! 😉

20131024-172858.jpg

Annonser

5 reaktioner till “Ibland…

  1. Nja, förutom att regelnissar skulle protestera mot det, så skulle hon nog inte vara lugnare i buren. Så ja, ganska uteslutet 😉 Men har köpt en massa kompostgaller så jag ska börja gränsa av mer! 🙂

 1. Att gränsa av med kompostgaller är ju super, har en lugnade effekt på ungdomliga odågor också 😉 Man hinner bli svettig och tänka ”aldrig valp igen” innan det är färdigt, men det blir bra 😉 Ni fixar allt!

 2. Nu är vi tillbaka & följer er här på bloggen 🙂

  Ibland är livet med unghund inte en dans på rosor.. det vet jag alltför väl som haft en galen cattledog i flera månader. Jag vet inte hur mycket Nixon har förstört och ätit upp under detta året, han blev inte rumsren föränn vid typ 10-12 mån och vi har verkligen haft våra duster. Då och då har bägaren runnit över och jag har känt mig helt otaggad men det går faktiskt över & blir bättre för varje dag… Jag märker att han har mognat och behövt mycket tid på sig, det kanske är så för Lodjuret också… Hang in there!!!!

  P.S Hon passar absolut bäst i rött 😀

  1. Kul! 😀

   Tack! Ja jag tror att det kommer ta tid också! Det känns som att Skurk nyss mognade också, han var asjobbig unghund vääääldigt länge och jag undrar ibland varför jag valde att göra om samma ska igen och bli med jobbig valp 😉 Men det är nog hoppet om att det blir bra till slut som motiverar 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s