Drag · Hundträning

Dragträning

20131106-215014.jpg

Dragträning med Anna idag! Först gick vi ett varv i motionsspåret för att värma upp och vi berömde hundarna när de drog självmant. Insåg dock att det borde vara mer effektivt att kasta fram en boll framåt, eller att använda sig av någon sen tidigare utplacerad belöning. Vill ju ha hennes drag FRAMÅT – inte tillbaka till mig.

Efter detta konstruerade vi en egen övning med korta intervaller där vi också sprang förbi det vilande ekipaget och fick vänja vid omkörningar på kontrollerat sätt. (Lite tidigt kanske, men det är ju en bonus om de är vana att ha andra hundar runt sig!) Vi tränade också starter och det gick hur bra som helst. Vi har tränat mycket på självkontroll och att vänta på varsågod i vardagen, så det var inga problem att plocka in det även i draget idag. Vi provade liggande start också, och det var inga problem det heller. Får se hur jag vill ha starterna längre fram, det beror lite på hur hon är (blir). Har känt mig för lite i alla fall nu.

Har höga förväntningar på det här med draget, och är extra taggad tack vare min klubb! Får se hur det här utvecklar sig i vinter och vår! 😀

 

Annonser

2 reaktioner till “Dragträning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s