Drag · Hundträning · Tävling

Vad hände med lydnaden?

20131116-151605.jpg

Ja, tävlingslydnaden nästan ekar med sin frånvaro och istället har de senaste 1-2 veckorna fyllts med drag, drag, drag och IPO.

Idag var tanken att Anna och jag skulle cykla och åka kickbike medan hundarna sprang fritt, men när vi kom till platsen visade det sig att det var älgjakt i närheten, så vi valde att köra unghundarna i lina för säkerhets skull. Skurk är så pass lydig så han fick springa lös framför oss på vägen, som den stolta vägvisare han är. Han tar sin uppgift på största allvar och springer tillbaka och skäller och peppar om han tycker att det går för långsamt 😉 När vi cyklat förbi alla hus och kommit ut på raksträckan släppte vi samtliga hundar och helt plötsligt blev det väldigt tungt att ta sig fram! Att åka kickbike utan hund är sjuuuuukt jobbigt om det inte sluttar nerför. Man får liksom aldrig upp någon fart utan får jobba, jobba, jobba för att ens ta sig framåt. Eller….så är det för mig i alla fall, haha!

Men ja, hur som helst. Draget och fysträningarna har för tillfället tagit över lite. Så förbaskat roligt! Det kanske har blivit för mycket lydnad på sistone, så att draget bryter av från det lite. Eller så är det bara skönt eftersom draget är helt annorlunda jämfört med lydnadens alla detaljer och planerande. Eller så är draget helt enkelt bara så sjukt roligt!

Lydnadstävlingen som Skurk och jag skulle ha tävlat på imorgon struntar vi i. Det är så många moment som han inte har en aning om vad det är, ens på träning, och jag känner mig inte alls redo. Jag anmälde mig ju för att det var den enda tävlingen för hösten som jag kunde åka på, men det blev för tajt med tid. Nya tag i vår!

Annonser

2 reaktioner till “Vad hände med lydnaden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s