Drag · Hundträning

Drag, dragtankar och julledigt

Efter lite bollande bestämde jag mig för att våga köra drag med Lo nu trots allt. Förutom det självklara – att hon får möjlighet att göra av med en massa överskottsenergi, så är det bra träning, och fysträning i olika former är KALASBRA och mer eller mindre nödvändigt för skyddet (som vi redan börjat med). Hon är drygt ett år gammal, liten byggd och kommer inte att växa särskilt mycket mer. Självklart kommer jag att öka träningsfrekvensen successivt, men det kommer inte att bli ”värre” än max några löprundor i veckan med mig. Ska fundera ut fler genomförbara sätt att fysträna henne på också. Tänk att det ska vara så känsligt detta, vid vilken ålder man börjar träna sina hundar!

Hur som helst: Vi sprang alltså här på kvällskvisten, 2,95 km för att vara exakt, och kilometertiden låg på 4:53 min. Med de backarna är jag riktigt nöjd med det tempot! Lite tråkig start dock där linan gick av och snärtade till mig REJÄLT mellan benen! Haha, alltså det är galet vad ont det gjorde! Tur i oturen att jag inte är kille! 😉 Och tur att linor är relativt billiga att köpa nya!

Nu har jag julledigt i över två veckor (bortsett från ett kvällspass och lite städning). Så galet skönt! Ser fram emot löpning och hundträning! Imorgon blir det lydnadspillande då hallen är bokad i hela fyra timmar, och på söndag ska Lo få entra ridhuset och den öppna träningen med bruks för första gången! (Man får passa på när IPO-träningarna har uppehåll!)

20131220-231648.jpg

20131220-231655.jpg

Annonser

4 reaktioner till “Drag, dragtankar och julledigt

  1. Du kan bygga upp småmuskler så blir hon stadigare i kroppen och håller bättre för sådan explosiv träning som drag kan vara emellanåt.
    Du kan exempelvis skritta henne i blåbärsris/ lössnö, balansera på pilatesboll, klövjeväska eller viktmanchetter (givetvis med måttliga vikter ibörjan), och köra lite skogsagility 🙂

  2. Jag började köra Kells försiktigt som du rätt tidigt också, lite smårundor för att få in rutinerna mm. Men även för att få ut energi på ett skonsammare sätt.
    Ja menar, att dra explosivt eller röja över stock och sten när de har så mkt energi. Jag föredrar draget 😉 jag cyklar dock mer för att hon inte ska få en sådan bromskloss som mig 😉
    Massor med skidor blir det nu i vinter 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s