Hundträning · IPO

Vår helg

Pernilla och hennes hundar har bott hos oss i helgen och hon har hjälpt mig med hundarna medan jag jobbat. Jättemysigt och roligt att hon varit här!

Igår startade dagen med ett IPO-lydnadspass med IPO-gruppen. Ville ha kritik på fotgåendet, och jag ska hädanefter börja gå långsamt mer eftersom det ploppade fram att hon är osäker på positionen där. Jag går så fort annars, så hon bara ”hänger med” liksom. Typ.
Vi tog en mat- och vilopaus och sedan fick Pernilla och jag vara med på Lisas kurs och vara störning åt kursdeltagarnas hundar, och samtidigt få störning själva. SUPERNYTTIGT! Det var mycket stadga-övningar och att jobba nära andra hundar, samt signalkontroll och störningar av olika slag. Det behövs! Tror att den timmen gav mer än en hel kurs och Lo la sig och blundade en stund.

Efter en kort promenad, vila och miljöträning inför BH-provet avrundade vi sedan dagen med två snabba skyddspass var och satt sedan kvar och pratade en stund. Jättetrevligt och perfekt avslut på dagen. Skurk har fått vara hos mina föräldrar under dagen för att få rensa sitt kåta huvud från den höglöpande tiken, och han var som en annan hund när han hämtades igen. Skönt för honom!

Idag har vi varit inne i klubbstugan på bruks (har spegel och inomhusmatta där) tillsammans med Anna och pysslat med detaljer samt jobbat på störningar. Det gick bra, men det märktes vad trötta hundarna blev. De la sig ner och blundande båda två, trots att Annas hundar stod och lekte framför dem. Så den tänkte dragträningen för kvällen ställdes in, haha!

20140106-200208.jpgKriga och Lo tränar på att vara uppbundna inför BH:t. Och JA – ni kan vara lugna, de var under 100% uppsikt hela tiden!

En reaktion till “Vår helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s