Allmänt · Film · Hundträning

Koppelpromenad och kedjor (FILM)

Idag har vi spenderat hela förmiddagen med Bella, Ting och Madde. Vi började med en koppelpromenad (fast alla hundar som hette Skurk slapp gå i koppel) i det soliga vinterlandskapet. Vi gick förbi fina små och stora röda hus med vita knutar samt tillhörande hundgårdar och drömde oss bort. Jag skulle inte direkt tacka nej till att bo i nåt av de där husen, om man säger så 😉 Jag vill, jag vill…

Efteråt gick vi in i klubbstugan och tränade lydnad med våra vovvar. Skurk fick träna vittring och jag kliar mig i huvudet. Den där hunden är så… svårtränad! Han fastnar i mönster samtidigt som han är himla egensinnig och kan bäst själv, och dessutom har han lätt till både frustration och stress (eller är det samma sak?). En VÄLDIGT bestämd herre är han. Lo är mycket lättare att träna på så sätt! Idag fick hon bland annat träna kloss åt både höger och vänster och hon börjar få till fin bakdelskontroll. Hon fick testa en kedja också. Jag är SÅ dålig på att kedja. Jag skäms. Sist vi kedjade var typ när vi var på kurs, he he he….. Och VAD jag sjabblade med handen, vet inte riktigt var jag ska ha den utan att slå i hennes öron. Det var inte någon ren kedja direkt, men det kan jag väl inte räkna med heller. Men egentligen är det ju uthålligheten som är det viktiga i kedjan och det funkar ju faktiskt bra! 😀

Vill ni veta något annat bra? Hundarna låg och sov när jag kom hem idag. Inget var uppätet eller ens rört, och inte skällde de heller. SOM jag har trixat med rutiner och knep för att få hundarna lugna och tysta. KAN det vara så att jag hittat nyckeln? Eller är det en slump? Ja, ja.. hur som helst var jag väldigt glad! Här kommer filmen på Los kedja:

Annonser

En reaktion till “Koppelpromenad och kedjor (FILM)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s