Allmänt · Hundträning · IPO

Stadsträning och ångest inför BH:t

20140204-220122.jpg

Igår kväll läste jag noggrannt igenom reglerna för BH-provet som Lo ska göra. Behöver jag tala om att jag fick ett så kallat psykbryt? Jisses, ska Lo fixa allt det där om några månader? För er som är intresserade står IPO-reglerna häroch reglerna för BH-provet står på sida 32-37. Det kanske inte låter som så mycket, men har man en söt malletik med dålig impulskontroll och som tror att hela världen är där för just henne så blir det genast lite svårare. Men vi jobbar på det!

Så idag begav vi oss till stan med Bella & hennes hundar för att träna på att vara lugn och sansad. Lo är uppenbart MYCKET bättre än Skurk på det, som skäller för minsta lilla och är på tårna så fort det blir passivitet, om han inte får kommando då. Efter en stund styrde vi in våra ben till Arken Zoo där vi tränade i nya spännande miljöer. Lo fick även tränas på hantering av personalen där, jättesnällt! Det är något vi behöver träna mer på. Blir hon tvingad att vara stilla eller fasthållen så försöker hon smita, men får det vara på hennes villkor är det inga problem. Men det blir nog bra det här!

2 reaktioner till “Stadsträning och ångest inför BH:t

  1. Oj, håller med om att det är mycket inför det där BH-provet !! Men det klarar ni, bara andas och ta det lugnt (lättare sagt än gjort visserligen.) Men det kommer gå bra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s