Allmänt

Något jag missat

Åååh, jag är så besviken på mig själv! Jag tycker att jag varit duktig på att ta med Lo på olika platser och miljöer och det har aldrig varit något problem. Ljust eller mörkt, varmt eller kallt, högt eller lågt, stadigt eller ostadigt underlag.. Ja, ni fattar. Själva miljöerna har inte varit ett problem. Men igår när vi satt utanför Ica Maxi på en parkbänk så slog det mig att vi inte ”miljötränat” på människor. När vi satt där utanför så gick det förbi mängder av olika sorters människor och hundar. Vissa stannade framför, andra tittade på oss i farten. Många passerade och gick förbi, några människor sa något ord, och andra gick bara fram till hundarna utan att fråga (!). Det var uppenbart att Lo tyckte att det var jobbigt och växlade mellan att försöka hålla vissa människor på avstånd med att trycka sin gulbruna kropp mot mig. Jag blev så ledsen, hon brukar ju vara så glad! Men det finns ju uppenbarligen någon form av osäkerhet där under. Det här måste jag verkligen lägga hög prio på, tillsammans med ”veterinärhantering”. 

Hundarna trivs i alla fall bra i hus med tomt den här veckan! 😀 Själv ägnar jag fredagskvällen åt att leta hus och stugor till oss, tyvärr utan resultat. Lägenheten klarar jag inte av att bo i längre. Jag vantrivs något så enormt, har en ständig oro i kroppen och vill tyvärr spendera så lite tid som möjligt där. Känner mig iakttagen och avskydd. Och för att inte tala om att hundarna förmodligen också vantrivs där uppe på högsta våningen i en lägenhet vid E18 där de varken får ha ben eller leksaker eller andra ljud för sig. Tragiskt egentligen, så ska det ju inte vara. Men jag ger mig tusan på att jag SKA hitta ett place åt oss, ett bättre!

20140207-215133.jpg

4 reaktioner till “Något jag missat

  1. Förstår precis hur du menar, är värdelöst att bo i lägenhet… Vi bor i hus men är ändå inte nöjda med tomten och håller ögonen öppna efter något bättre!

  2. Men du, klandra inte dig själv så hårt. Vi kan alla göra missar när vi tränar hund. Det är mycket som ska hinnas med under valp o unghundsåret/n och man gör sitt bästa för att bygga en bra grund för sin hund.
    Jag har en hel del saker som jag hade velat att Zorro tränat mer på.
    Att du tar tag i det nu är ju bra, o Lo verkar vara så trygg i mycket annars också. Glöm inte bort allt bra du gjort. Du är en fantastisk hundförare o människa, keep that in mind! 😉

  3. Alla hundar är individer och vissa behöver mer träning på vissa saker än andra. Det kan vara svårt att veta också. Vi hade också behövt träna mer i olika människomiljöer men man får försöka göra så gott man kan 🙂 Lycka till med träningen.

  4. Vi kan lägga ihop och köpa en stoooor gård med två bostadshus o en lada som vi lägger matta i och har som hall + stor hundgård (Ninya vill gå i hundgård halvdagar med Lo sa hon)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s