Allmänt · Fysträning · Hundträning

DW, hundrehab och hårt spår!

Idag har Anna, Pernilla och jag varit i Örebro och testat på drag weight (DW) och weight pull (WP). Vi blev väldigt varmt mottagna av de träningsansvariga och vi fick låna utrustning av dem under träningen. Vi började med att gå en kort DW-runda med hundarna kopplade, och överraskande nog var det inga problem för våra fyrbenta att gå i en grupp med helt nya hundar, ha på sig WP-sele för första gången och kedjor släpandes efter sig. (OBS! Med låg vikt! Börja inte för hårt!!!) När vi gått klart hade vi genomgång om hur man börjar med WP och vilken teknik hundarna ska ha när de drar tungt (även om våra hundar fortfarande hade låg vikt i sina kedjor). De ska lägga vikten långt ner, och vi fick se och prova en övning där man håller en godis och lockar med på låg höjd. Efteråt tog vi en nedvarvningsrunda och sedan stretchade vi. När vi var klara med det bjöds vi på hembakat och kaffe, mycket gott! 😀

Efter träningen hakade vi på till 4bens Rehab som hade öppet hus och då bjöds det på fika igen. Mums! 😉 Hundarna fick prova vibrationsplattan – och jag också! Det kändes lustigt när hela kroppen vibrerade! Får se om jag får träningsvärk imorgon, tydligen kunde jag få det 😉 Pratade lite om Skurks spondylos och jag funderar på att boka in en genomgång. Bollade lite tankar om att dra med spondylos-hund, och ja, inte alls omöjligt att det går. Fick en idé om att lugnt och sansat köra lite DW med honom. Då får han ju väcka draget till liv igen och stärka kroppen på ett lite mer kontrollerat sätt än barmarksdraget. Har för övrigt inte tänkt tävla i WP, utan ser det bara som ett komplement till övrig friskvård. Bra sätt att stärka hundarna på, som sagt! Effektivisera promenaderna om man så vill 🙂 Synd bara att det är så galet dyrt med selarna!

Självklart har Skurk fått göra sitt idag också! Han har fått träffa sina brudar Madde & Ting och spårat hårt spår. Tyvärr var det för mörkt, så jag har ingen bra bild, men jag har så många andra bilder att bjuda från idag, så det får räcka ändå! 😉 Men nu – lördagsmys!

BildBildBildBildBildBildBildBild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s