Allmänt

Vem är jag utan hundarna?

Idag fick jag frågan om när jag senast gjorde något för mig själv, utan hundarna. Jag fick tänka en stund. Det säger ju en del. Alla pengar och all tid går ju till hundarna, och när man har så svårt med hundvakt blir det ju inte så lätt att bara hitta på något heller.

Hela min umgängeskrets, fritidsintressen och tankar kretsar kring hundar. Jag umgås inte med någon som inte är hundmänniska precis som jag, förmodligen för att vi har massor gemensamt och samma intressen, men också för att man slår två flugor i en smäll och träffas just genom hundaktiviteterna.

Jag står verkligen med båda benen helt inne i hundvärlden – och jag gillar det! Jag tycker att jag har världens roligaste hobby och jag vill bara ha mer och mer! Men ibland undrar jag – blir det för mycket? Behöver jag ”komma ner på jorden”? Få möjlighet att vara JAG – och inte bara ”hon med hundarna”? För saken är den, att jag vet inte vem jag är utan hundarna. Jag flyttade hemifrån som 16-åring och sen dess har jag aldrig varit hundlös. Vet liksom inte ens hur det är att bara behöva tänka på sig själv eller att leva sitt liv utan hundar.

Till skillnad från andra unga människor vet jag inte hur det är att resa utomlands med sina vänner, hur kul det måste kännas att ha kläder för varje tillfälle i garderoben och hur man lever impulsivt utan en tanke på att hunden väntar där hemma, hur man festar hela nätterna, sover bort dagen och minglar loss med folk som inte är ett dugg hundintresserade. Hundarna är ju jag på något sätt. Jag tror att det är nyttigt att få stärka sin egen identitet också, men vad vet jag. Mår jag dåligt av min livsstil? Nä, det är ju snarare tvärtom, faktiskt! Den ger mig glädje och energi. Och jag vill aldrig i livet byta bort hundlivet. Aldrig!
Jag hörde ett uttryck en gång som löd ”What you invest your time in, defines who you are”, och det kanske är så det är?

20140223-201751.jpg

5 reaktioner till “Vem är jag utan hundarna?

 1. Brukar också tänka sådär ibland,och fundera på hur icke hundmänniskor ser på mig och min livsstil…
  Kollar på andra i min egen ålder som springer runt på krogen varje helg… provar dricka själv en gång per år och ångrar mig lika snabbt,en hel kväll går åt till att sitta med människor man oftast inte har något gemensammt med,visst trevligt en stund,men aldrig lika trevligt som en tränings kväll med hundfolk. Sen sitter jag bara och tänker på hundarna hela tiden haha…
  Sen går en hel dag åt till att vara bakis för att man aldrig dricker.
  Tänk vad onödig slöseri på tid och man orkar inte göra allt det där man hellre hade gjort med hundarna den dagen, så får man dåligt samvete över det..
  Nä, jag är otroligt tacksam över mitt intresse och livsstil, tänk vad mycket sundare och lyckligare vi hundnördar måste vara 🙂

 2. Håller med dig, fick Zorro när jag var 16 o sen dess har det enbart handlat om hundar. Innan dess har jag alltid haft ett intresse för djur på någon nivå. Man har verkligen blivit ”hon med den röda hunden”. Alla som någon gång har träffat mig o känner till lite om min hund o mitt intresse frågar hur det går med hundträningen o hur Zorro mår.
  Ibland när jag hör om andra hur dom planerar eller åker iväg för ett par veckors resande utomlands kan jag bli lite avis. Men när jag tänker efter så känns det i princip helt omöjligt för mig, jag vill ju ha MED Zorro om jag åker. Bara tanken på att behöva lämna honom, vara utan honom gör att jag känner mig halv. Förut försökte jag umgås med andra än hundfolk. Men nu har jag givit upp det ganska mycket. Hund ÄR mitt liv, mitt största intresse o mitt driv i livet. Utan hundlivet hade jag inte varit vid liv längre, utan Zorro hade jag inte haft något att kämpa för o jag hade inte haft ett jobb eftersom jag enbart jobbar för att kunna ha råd att leva hundlivet. (vilket ju ändå inte alltid är så himla lätt..)

  Nä, jag tror att har man en gång blivit frälst av hundvärlden så stannar man för alltid kvar. Visst finns det dom som festar loss på helgerna o sover bort dagarna ändå. (vet några stycken iaf). Men nä, mitt hjärta slår enbart för hunderiet, o därtill träning o foto, men då gärna i kombination med hundar, haha! 😉

 3. Förstår att du funderar över det.. jag hade inte egen hund när jag var yngre, så jag har ”gjort allt det där”, och jag kan säga att det är nu med hundarna och allt det livet som jag verkligen känner mig tillfreds och har ”hittat hem” 🙂 Så jag kan önska att jag hade hittat det tidigare…

 4. Håller med kommentaren ovanför. Jag skaffade hund först som vuxen, med kastade mig också rakt in i hundlivet med huvudet före! Jag HAR levt ett liv där jag spenderade pengarna på kläder och hängde ute hela nätterna. Helt värdelöst och bara bortkastad tid, om jag får vara helt ärlig.

  Det är klart, jag kan sakna att kunna resa. Det är nog det enda. Men allt det andra är ingenting i jämförelse med att få leva med hundar och allt vad det innebär! 🙂 Jag kan ibland avundas er som levt med hund sedan tonåren, för jag tror att ni har levt ett så oerhört mycket sundare liv både fysiskt och psykiskt! 🙂

 5. Jag fick min första hund 93, då var jag 12 år. Jag tävlade agility nästan varje helg, var med i SM både med lag och individuellt, ljög och sa att jag visst hade pojkvän fast på hundklubben. Allt varade tills 2000 då min först BT blev skadad och min andra BT fick kronisk bronkit. Sedan 02 flyttade jag upp till Uppsala i korridorrum, festade på kåren och kröp hem för att rasta hundar och tyckte det räckte så jag skaffade min tredje BT och träffade min man. Nu med två små barn med i bagaget blir det minimalt med träning för Kelpien (han har ju inte läst rasstandarden) och mycket promenader med barnvagn (mammaledig) och väntar på min valp nästa år!! Då ska jag tillbaka till det hunderiliv jag älskar och SAKNAR SÅ!!! Man är bara halv utan sina små fyrbenta även om man fyller livet med stoj och tvåbenta istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s