Drag · Fysträning · Hundträning · IPO · Skurks diagnos och rehabilitering

En annorlunda helg (IPO) och foderbyte

Nu har vi nyss kommit hem från en helg spenderad på olika håll, men lika trötta och utmattade är vi alla tre. Lo och jag har spenderat dagarna i grannkommunen och tränat och tittat på en massa IPO med träningsgruppen. På lördagskvällen slöt gruppen dessutom upp och hade det trevligt med gemensam sen middag.

Då det inte skulle bli så mycket för Skurk att göra i helgen, så fick han hänga med mamma och pappa istället. Där har det inte gått någon nöd på honom direkt. Han har fått gå långpromenad i skogen, simmat på hundsimmet och följt med pappa ut på en 6-7 km lång canicrossrunda. Jag tror att det är viktigt att ge hundarna egentid ibland, men just nu har jag lite dåligt samvete då det mest är Lo som fått egentid.

Över till något helt annat sen. Lo är lös i magen då och då, och har dessutom svårt att gå upp i vikt, trots att hon äter med god aptit och äter MYCKET mat. Så nu har jag bestämt mig för att testa Acana och se om det blir bättre. En liten risk finns ju att viss magproblematik kan bero på hennes höga aktivitetsnivå och i viss mån även stressnivå. Vi testar och ser nu i alla fall! Gillar inte att experimentera med foder och byta för ofta egentligen, men förhoppningen är såklart att det ska bli bra, så vi håller tummarna nu!

20140316-210551.jpg

Annonser

6 reaktioner till “En annorlunda helg (IPO) och foderbyte

  1. Nu vet jag inte vilka foder du har testat tidigare osv, men eftersom du nämner här att hon haft problem med magen kanske det kan vara värt att testa färskfoder? Många hundar har mycket lättare att hålla hullet av färskfoder och dessutom är det ju betydligt snällare mot magen än vad torrfoder är.

    1. Hej! Ja, jag skulle gärna ge färskfoder igen. Gav VoH när jag bara hade Skurk men fick inte upp honom i vikt förrän jag gick över till Standardt. Vet att färskfoder är bättre men med en mycket liten frys, två aktiva och galna brukshundar och dåligt betalt deltidsjobb har jag inte riktigt råd idag :-/

  2. Acana Sport är toppen, kombinera gärna med stomax på maten i övergången och lägg på litegranna när hon blir lös. Funkar toppen för mina tjejer och blir rätt billigt för plånboken. 🙂

    1. Tack för tipset, låter bra! Har du upplevt att du kan minska ner på mängden mat i jämförelse med annat foder? Har hört det från olika håll, men än så länge märker jag ingen större skillnad i fodergivan 🙂

  3. Stomax, som Michelle säger is the shit! Finns inget som funkar bättre på magen! Mina sheltiesar (är som shelties är, känsliga i magen) blev dåliga om dom snodde nåt, eller fick ett tuggben osv. Satte dom på Stomax i 4-5 månader och jag har inte tvättat sheltierumpa på 3 år kan jag berätta 😉 Jättenbra även för stressmagar, här kan du läsa lite mer : http://www.alfahundcenter.se/stomax.html 🙂 lycka till hoppas att foderbytet funkar bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s