Allmänt · Film · Fysträning · Hundträning · IPO

Ännu en helg med Alba och Ninya (BILD + FILM)

Nu sitter de på tåget hem igen, de två charmörerna. Tiden har gått fortare än vanligt och fast att vi inte hade planerat att göra något speciellt, så har vi ju inte varit rastlösa direkt. De kom i fredags kväll och då tog vi en promenad i skogen direkt och sen var det dags för fredagsmys med tillhörande babbel framför TVn.

Det blev lördag och vi gav vi oss ut på promenad i Villingsberg och fick sällskap av Bella, Madde och Ting. Solen lyste, vi var klädda för varmt och vi svettades som små grisar. Här är hela gänget på bild:

20140504-205304.jpg

På vägen hem öppnade sig himlen, så vi åkte hem en stund och lät hundarna vila, och sedan gav vi oss iväg till vårt andra hem – brukshundklubben. Lo fick hårdträna platsliggning och stadga, och Alba var inte den som var dålig på att vara störning heller! (Se film längre ner!) Kände mig så lycklig efter den träningen. Dels gick Lo så bra på platsliggningsträningen, men dessutom chockade hon oss alla med att HELT FRIVILLIGT (jag tänkte inte ens på det) gå bort till uppbindningsstolpen vi brukar träna passivitet vid och LÄGGA sig ner – och det medan Alba & Ninya kör AGILITY! Alltså. JA!!!! SÅ JÄVLA BRA LO!!!!

20140504-205323.jpg

Skurk fick inte göra så mycket på bruks där och då. Han fick träna lite inkallning, tricks och fot med Alba, leka med leksak och äta smaskigt godis. Lite som en maskot. Men som den äkta attention***** han är så är han inte nöjd förrän han har all uppmärksamhet. Att Alba sen hade mage att träna med Ninya gjorde ju att Skurk protesterade och knackade på hennes rygg för att tala om att han ändå fanns där. Det krävs en Skurk för att göra något sådant.

20140504-205426.jpg20140504-205437.jpg

När vi kom hem var det pysseltajm! Ninya ville ha ett paracordhalsband, så jag gjorde  ett gult+militärfärgat dubbelbrett halsband till henne, och Amelie (som tyvärr inte kunde komma loss från jobbet denna helg) fick ett likadant, fast blått, till sin Jessie 🙂 Skurk var servicehund under tiden och apporterade paracordnålen.

20140504-205317.jpg

Idag söndag har vi varit på IPO-träningen och efteråt stannade vi kvar för mer hundträning och prat. Pernilla var där så Alba hann träffa henne igen också 😀

20140504-205503.jpg

.. och eftersom Lo fått bli filmad, så var såklart Skurk också tvungen att få en film när han tränar. Här är den:

Sedan började klockan bli mycket, så efter ett gemensam pizzeriabesök med Pernilla, så åkte vi hem och packade och lämnade sedan av Alba & Ninya vid tåget. På vägen hem efter tåget stannade jag till och rastade hundarna i skogen och passade på att tvångsskritta dem i riset. Snabb fysträning så där, känner mig duktig nu 😉

Trots att vi är lite trötta just nu så längtar vi massor till nästa gång vi ses igen! Hundarna och jag har haft en toppenhelg och vi är så himla glad att Alba & Ninya ville komma ner och hälsa på oss igen! 😀

20140504-205510.jpg

2 reaktioner till “Ännu en helg med Alba och Ninya (BILD + FILM)

  1. Men myshelg ni haft!!
    Och losis fotgående, kommer aldrig få nog!!

    Ang Frida, så himla bra! Ska dit på torsdag för en heldag med lydnad, det ska bli spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s