Allmänt

Belgar-SM (IPO) och mognare malle

Idag har det varit rasmästerskap i IPO för belgiska vallhundar (det deltog bara mallar) och vår klubb var arrangörer. Det blev en varm och svettig, men väldigt lyckad dag. Vårt hemmaekipage och träningskompisar Jörgen & Clipp kom på en välförtjänt andraplats. Tyvärr lite tapp av poäng i spåret då Clipp för dagen fick nya idéer på hur man kan påvisa föremålen 😉 Men annars såg det jättefint ut!

Efteråt tog jag ut Lo och det slog mig ännu en gång vad hon börjat mogna på sig. Hon går lös trots andra hundar runt om, hon ligger och väntar när jag ber om det, hon hoppar självmant nyfiket upp på föremål eller underlag av ren nyfikenhet och hon går fram till folk och tvingar dem klappa henne. Hon är lugnare hemma också. Den där passivitets-delen går bättre och bättre. Det är så svårt att sätta ord på, men det är som att känslorna och nerverna börjar landa på plats. Tänk ändå – min första malinois, som jag knappt vågade köpa, och som gett mig så mycket gråa hårstrån… Det gick ändå! ❤️

20140719-193531-70531303.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s