Allmänt · Hundträning

MTB-bana, hårda spår, zoobutik, lydnadsträning…och alla hundar funkar olika!

Först promenad på en ödslig MTB-bana idag, superskönt! Är lite sugen på att skaffa MTB faktiskt. Inte säker på att jag vågar koppla på lina och köra Lo i drag, då kickbikeåkande efter henne är det värsta jag gjort i mitt liv, ungefär. Men att cykla på härliga grusvägar och kanske även offroad, medan hundarna springer lösa….? Det verkar härligt!

Hur som helst! Drog vidare och la några hårda spår efter promenaden. Inte alls långa spår, ca 100 steg. Men två skarpa vinklar vardera, samt blåsigt väder, gjorde ändå att de fick nåt att bita i. Skurk var den som lyckades allra bäst och vinkel nr 2 tog han faktiskt fint! Lo hade svårare att lokalisera spårkärnan, även om hon stundvis lyckades bra.

Efter spåren var det dags för en tur till favoritbutiken, Thomas Zoologiska. De har alltid så roliga grejer inne 😀 Jag kom ut med en korv nytt färskfoder som heter Pondus, och så fick jag en liten provpåse med strutsfett. Ska bli intressant att se vad hundarna tycker om det! Det är ju allt tillsatt fett som gjort att Lo äntligen gått upp i vikt, och hon ÄLSKAR fett! Så det funkar kanon!

Avrundade kvällen med lydnadsträning med Pernilla. Hon var vittringspinnehållare till Skurks träning och jag kommer skriva mer om denna träning vid ett senare inlägg. Filmar för fullt 😉
Lo fick träna apportering och jag fick en liten mental breakdown där ute på appellplanen. Lo var gasad och hon siktade fel gång på gång i leken (AJ!!!) och träningen gick skit. Har ju fått i uppgift att träna in apporten genom att hon ska hålla emot när jag backar – MEN om man har en hund (malle!) som inte har bakåtdrag och tillkämpning naturligt, utan hellre ruskar och dödar…? FAN så svårt det är! Känner att det är en del grundträning som fattas hos Lo, och framförallt just detta med leken. Det är ju ”allmänt önskvärt” att hundarna ska tillkämpa sig i leken, något som inte alls är så naturligt för många mallar. Pernilla hade i alla fall en strålande idé och vi jobbade tillsammans med att placera Lo i bytesfack och tränade in apporten i snöre på liknande sätt som man tränar skinn på små valpar inför skyddet. Vad hände? Jo, efter enbart några minuter hade jag en hund som grep apporten, som höll kvar, som faktiskt tillkämpade sig, och som inte ens släppte den för leksaken (hon som varit så låst på leksaken innan!). FANTASTISKT är rätt ord! Alla hundar funkar inte på samma sätt. Det gäller verkligen att hitta rätt metod till rätt individ.

20140801-221542-80142123.jpg

20140801-221544-80144120.jpg

20140801-221543-80143157.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s