Skurks diagnos och rehabilitering

Skurk på röntgen

Idag var vi på ReDog igen för att äntligen göra den röntgen som blev avbokad tidigare i sommar. Jag är så glad att jag följt min magkänsla och dragit ner på vissa aktiviteter samt åkt in igen med honom. För det var inte alls bra. Kraftig spondylos som framförallt sitter runt L7/S1, vilket betyder att nerver kan komma i kläm. Risk för förlamning. Det är förmodligen därför han skrikit till de gånger han sagt nåt, och inte av ryggont, som jag trott.

Han kommer aldrig bli botad från detta, men man kan lindra smärtan och stelheten. Det vi ska göra nu är att börja med rehab, fortsätta ge kosttillskott samt ge medicin för ökad ledvätska samt en inflammationsnedsättande en kort tid, och se hur han svarar på det.

Han kommer med största sannolikhet inte tränas i lydnad eller liknande längre pga alla hopp och snabba inbromsningar och vändningar m.m. Han kommer kanske aldrig mer tävla överhuvudtaget. Men vi ska ägna oss åt spår och nosarbete. Kanske att han klarar av rallylydnad och freestyle (man anpassar ju programmet efter sin hund!) sen? Vi får väl se.
Jag ska göra allt jag kan, för mer kan jag inte göra. Skurk är värd allt jobb, alla chanser och alla pengar jag har om det kan få honom smärtfri och få leva ett värdigt liv ❤️ Han är verkligen den gladaste vovven jag vet, sina ryggproblem till trots!

20140805-203550-74150400.jpgSkurk hatar veterinären och kände sig lycklig som fick sina grejer så han fick åka hem ❤

20140805-203551-74151244.jpgStannade till på vägen hem och tröstshoppade Non-Stop-halsband. Har velat ha såna i säkert ett år och hittade ett par billiga nu!

2 reaktioner till “Skurk på röntgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s