Film · Hundträning · IPO · Kurs/Utbildning

IPO-helg med Tommy (film)

Nämnde ju lite om gårdagen där vi fokuserade på spåret. Idag började vi med en genomgång från gårdagens spår med teori kring detta, och sedan körde vi skydd resten av dagen.

Tommy är väldigt pedagogisk och tydlig, så det var lätt att hänga med i tankegångarna och förstå hur han menade. När det gäller spåret pratade han mycket om grundträning och hantering, och att skapa rätt förväntan. Och du som förare får aldrig vara stressad!
Maten i spåret ska vara en bekräftelse, en belöning, för att hunden gör rätt – men det ska vara inte vara maten den spårar och följer. (Blir extra viktigt i vinklar t.ex! Den ska inte följa vittringen från maten, utan fotstegen) Maten ska sedan arbetas bort successivt när man kan och man ska förstås inte fastna på för korta spår, eller enbart raka heller.
Han hade ett knep för att se om hunden har rätt tempo sett till vad den klarade av, och där fick jag mig en tankeställare. Lo är nog inte SÅ slarvig och för snabb, som jag trott.
Något att tänka på för mig är att lära in att hon stannar upp och vrider på huvudet och luktar typ när hon blir osäker på var spåret går. Att backa och ringa in spåret betyder ju poängavdrag. En annan grej som var intressant var hur man med små medel kunde få hundens fokus att öka i spåret, som inför vinklar eller vid påsläpp efter föremål. Ska nog testas! 😀

Skyddet gick bra och var inga konstigheter. När det gäller skyddslydnaden känner jag ibland att jag har ett helt annat tänk än många andra. Jag lyssnar och tar in allt, men precis som man ska, så sållar jag en del och kör på det som jag tror mest på själv. Hittills har det ju funkat bra i alla fall och vi är glada båda två! 😀

Bjuder på en kort film med snuttar från helgen! Enjoy!

En reaktion till “IPO-helg med Tommy (film)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s