Allmänt · Skurks diagnos och rehabilitering

Tröttnar ni?

Ja, på alla dessa skogsbilder..?

Jag gillar att vara i skogen med mina fyrbenta, se naturen, förundras, andas frisk luft och bara vara i all ensamhet. Vi trivs där. Idag har vi inte tränat något. Skönt att ta det lugnt efter en hel kurshelg. Jag har pysslat med ideellt arbete och planerat min vecka.

Har haft en del tanker kring Skurks träning (eller inte träning?) också, och jag börjar känna att VAD TUSAN, vad sysslar jag med? Jag bestämde ju tidigt att Skurk ska få leva ett aktivt liv. Alltså l e v a sitt liv. Självklart kan man tänka smart, men jag hade aldrig räknat med att sluta träna lydnad helt med honom förrän veterinären rekommenderade det under besöket för några veckor sen. Och jag lyssnade. Men det känns fel. Det stämmer inte överens med mitt tidigare beslut. Skurk vill ju träna, han älskar att träna. Det här är hunden som alltid vill ha mer, som alltid är positivt inställd oavsett väder, störningar eller tidpunkt på dygnet. Han beter sig helt som vanligt och är lika hoppig och på som alltid. Och jag vet inte hur länge han har kvar. Om det är veckor eller år. Hur länge skulle jag gå och ”spara” på honom ”för säkerhets skull”?. Nej, vet du vad Skurk? Du kommer att få träna.

”Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till”

IMG_9532 IMG_9563 IMG_9565 IMG_9574 IMG_9578

2 reaktioner till “Tröttnar ni?

  1. Så länge han är pigg och glad och mår fint så skulle jag träna på som vanligt! Min hund klarade till slut inte av att hoppa utan att skrika till, han fick utbrott titt som tätt pga smärtan och i efterhand förstod jag att alla gånger han gått undan och lagt var pga smärta och inte pga lathet eller värmekänslighet. För han ville verkligen jobba, jämt! Men förstod eftersom hur jobbigt han hade det. Att låta honom vara sjukpensionär var det sista jag skulle utsätta honom för! Så tycker att du tänker klokt, åt din grabb få leva och vara sig själv så länge han orkar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s