Film · Hundträning · IPO

Utvärdering av gårdagens midnattslydnad (filmer)

Sent igår kväll for jag iväg till brukshundklubben för att träna på inomhusmattan tillsammans med Bella. Vi tog in en hund i taget och så hjälptes vi åt med filmning och extra ögon.

Ting fortsatte sin träning av fritt följ á la IPO style, efter att Alba visat dem när hon var här. Jättekul! Madde tränade kryp och att vara lugn i starterna.

Lo tränade enbart fritt följ. Där har hon ju som sagt hamnat så långt fram i all iver, så jag har försökt plocka in stolpen igen i träningen så att hon hittar in i rätt position. Jag använde stolpe på henne som valp – men några sådana minnesbilder verkar dessvärre inte finnas kvar?! (Här är skillnaden mellan Lo och Skurk. Lo känns lite *host* trög på något vis? 😉 Det är som att poletten inte riktigt trillar ner lika lätt och hon glömmer fort!) Så det är nyinlärning av stolpe varvat med leksak i armhåla, av den anledningen att hon lättare hamnar rätt då, och så ska hon titta rakt upp och inte nödvändigtvis i ögonen på mig.

Det är förresten lite kul hur synen på IPO-fot förändrats! Förut tyckte jag att IPO-hundarna inte kunde gå snyggt, de var sneda och trängde eller till och med plogade. Men så SKA ju inte ett IPO-fot se ut! Idag tycker jag att ett bra IPO-fot är så mycket snyggare och roligare att titta på än tävlingslydnadens!

Skurk är heeeeelt gasad och inte blir det lugnare när han får träna oftare heller! Näää, glöden och den där….GALNA sidan finns kvar i lika hög grad ändå! Jag försöker hjärntvätta honom in i rätt position i fotgåendet med hjälp av ändrad belöningsplacering (ur vänster hand som han får backa för att nå – det funkade mycket bättre än att låta honom gå bakom ryggen och ta godis ur höger hand!), samtidigt som jag felar honom om det blir för tokigt. Hoppas att det funkar!

Och Skurks vittring sen.. Vad ska jag säga!? Jag är SÅ GLAD! Så här långt har vi inte kommit med någon annan metod! Måste se till att gömma tian mer också så att han inte kan förlita sig på syn.

Varning för dålig tajming av mig i Skurks film nedan! Så ska det INTE vara!

2 reaktioner till “Utvärdering av gårdagens midnattslydnad (filmer)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s