Allmänt · Hundträning · IPO

Spår, lydnad och paket

Igår hängde vi på bruks igen 😉 Vi började med att köra lydnad. Fotgående i fokus, men blev lite apporteringar och inkallningar också. Känslan i Skurks fotgående blir bättre och bättre igen! Det är svårt att sätta ord på det där, men alltså KÄNSLAN… Ni förstår va? När det känns som att man bara glider fram och allt bara går som på räls. 100% fokus, 100% teamwork. Fantastiskt. Lo hade inte lika bra teamkänsla. Hon slungade en tung boll i snöre rakt på min näsrygg och geggade dessutom ner hela mig. Det rann om mig typ. Livet med en malligator.

Efter lydnaden fick hundarna gå ett varsitt spår. 400 m fick Lo och 150 m fick Skurk. Varför lägger jag så korta åt Skurk för? Jag gör alltid så. Herregud, han orkar ju!
Spåren gick i alla fall sådär. Bitvis spårade Lo jättefint – och bitvis var hon helt lost och utanför spåret. Skurk är jämnare i sitt spårande, men inte lika fokuserad på spårkärnan.

Idag har hundarna inte fått göra något alls. Jag har haft en sån där dag när jag försökt beta av alla sjutusen saker som finns på min att-göra-lista, så hundarna har fått gilla läget helt enkelt. Och när man har en sån dag och kommer hem från jobbet och ser ett paket så blir man väldigt glad! Det var gulliga Animail som överraskat mig som plåster på såren efter en sen leverans. Jag vet inte om de visste det, men såna där pipisar som låg i, det är Skurks absoluta favorit! Han blev SÅ LYCKLIG när han fick se den! Nästan manisk. Hur som helst – alltid roligt med hundgrejer! Och angående foder, så kommer det ett inlägg om det längre fram!

IMG_2666.JPG

IMG_2665.JPG

IMG_2688.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s