Allmänt · Hundträning

När man valt det säkra kortet

Först av allt – vilken respons jag fått på inlägget om hundliv vs civilliv på både blogg, Instagram och Facebook! Jag är helt klart inte den enda som känner som jag gör! Även om jag inte svarat på alla era kommentarer så har jag läst dem, och jag tackar ödmjukast för att ni alla delat med er.

I fredags slutade jag jobbet tidigt och tänkte att ”WOW! En hel helg framför mig – jobbfri och utan planer. Vad ska jag nu hitta på?! Kanske träffa några kompisar, bjuda hem någon på tacos, bjuda någon på bio med alla mina gratisbiljetter jag har…?” Nä, jag insåg att jag inte har något sällskap till sånt. Har nog tyvärr varit för inrutad i mitt hunderi. (Och jobbat under kvällar och helger när andra brukar ses.) Så vad blev det? Jag valde att göra det enda jag vet, mitt säkra kort – jag åkte till brukshundklubben och spenderade en stund där i regnet innan jag åkte hem till soffan. Som tur var kom goa Anna ut en sväng, så lite sällskap fick vi, och seriös lydnadsträning. Det var kul! Fritt följ och inkallning för Lo, samt IPO-transporter. Skurk fick använda nosen och träna vittring.

Det är just dessa lediga stunder som ensamheten slår en. SHIT, vad inrutad jag är i hunderiet. Jag har omfamnat det som min stora trygghet och förträngt allt annat. Men som jag skrivit tidigare – vad gör jag när jag inte tränar hund? Vem är jag? Vem umgås jag ens med när jag kommit hem från hundträningarna? Jag funderar på att dra någonstans. Ta en kort resa utan hund bara för att bryta mot allt. Eller ta mitt pick och pack och börja om på nytt någon annanstans med mina hundar. Satsa på något som jag tycker om, gå en kurs i något icke-hundigt? Ja, jag vet inte. Jag vet verkligen inte alls, inte mer än att jag älskar mina hundar och det vi gör.

IMG_2892Anna och Thira gjorde en klockren vittring!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s