Allmänt

Colour mutant alopecia?

IMG_3100.JPG

Idag var vi hos veterinären, hos duktiga Lena. Så skönt att få komma till henne då Skurk visade redan i väntrummet vad trött han är på dessa miljöer. Stackars lilla gubben både morrade och skakade. Skurk har sett konstig ut på svansen så det var därför jag åkte iväg med honom för en titt. Det var inte helt självklart vad det var, men Lena hörde av sig senare och berättade att hon hittat en hudåkomma hos blå och fawnfärgade hundar. Det finns flera namn för det tydligen, men ”colour mutant alopecia” är ett.

Nu är det inte säkert att det är det, men det skulle kunna vara så. Mycket tyder på det. Pigmenten i hårsäckarna klumpar ihop sig, vilket förstör hårstråna och kan ge tunn päls. Tillväxten av päls funkar då inte heller bra. (Ja, ni som träffat oss har väl sett vad naken Skurk är) Hårsäckarna täpps till ibland och de blir infekterade då de inte töms som de ska. Förmodligen är det just detta som hänt med hans svans.

En länk om detta: http://mobile.dudamobile.com/site/dermatologyforanimals?url=http%3A%2F%2Fwww.dermatologyforanimals.com%2Ffaq-10%2F&dm_redirected=true#2664

3 reaktioner till “Colour mutant alopecia?

  1. Åh hoppas han blir bra snart igen.
    Svarar här ang min pannlampa. 😉 den är superbra, möt en sån och det ser ut som ett hellyse från en bil 😉

  2. Har själv alopeci och då går ju hårsäckarna in i ett typ av ”viloläge” och man tappar allt hår. Fungerar det likadant på hundar?

    Hoppas att han blir bättre snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s