Allmänt · IPO

Omprioriteringar

Det händer mycket nu. Jobb och flytt tar sin tid. Alla grejer som inte rensats bort ska över till huset, tapeter ska väljas, möbler ska säljas, lägenheten ska göras fin och huset ska bli uppfräschat. Taket måste ordnas och staket runt tomten ska slås ner.

Det är kul, jag klagar inte på det! Jag älskar att få forma och skapa mitt egna hem – något jag aldrig brytt mig om när jag bott i lägenhet. Men det tar tid. Och det kostar pengar. Vilket resulterat i att jag behövt lägga IPOt på hyllan just nu. Det kostar ju som allt annat och det försvinner ytterligare en hel kväll från mig som redan jobbar kvällar. Jag vill ha tid för Skurk också, och så har jag fått börja känna på civillivet senaste tiden, vilket är himla nyttigt för mig. Det är jättetråkigt i alla fall att lägga IPOt på hyllan och det känns så typiskt mig att börja med en gren och sen av någon anledning så byter jag igen. Vi blir ju bara nybörjare i allt om vi aldrig fullföljer! Men tanken är att ta upp IPOt igen förstås, debutera på tävling och ta den där IPO1-titeln! Men jag vet inte när.

Just nu får jag tänka smart istället och tänka aktiviteter som båda hundarna kan deltaga i och som är smidiga rent praktiskt. Och då har vi draget. Visserligen får inte Skurk dra, men han är alltid hunden som blir gladast när selar kopplas på och vi gör oss redo för start. Som en kanonkula drar han iväg när det givna kommandot sägs, och sen håller han täten och hejar på oss som jobbar på där bakom. Kommer det någon visar han det. Är vi för långsamma så springer han tillbaka till oss och försöker öka tempot. Inget tröttar ut hundarna som draget och på köpet blir även jag trött och nöjd. Och ändå är det så sjukt tidseffektivt! Perfekt! Jag älskar verkligen draget och där kan jag även variera mig efter säsong och smak! Canicross, cykel eller skidor går lika bra!

Drag, skogspromenader, hus och civilliv – så ser mitt liv ut just nu. En skön blandning faktiskt, även om jag tycker att hundarna bör få någon mer form av träning. Lydnad och spår blir det nog mer av igen när jag känner att jag landat i huset och allt är klart. Just nu får de hålla tillgodo med detta och det gör de så bra! Jag ser ljust på alla förändringar och börjar trivas riktigt bra med livet!

IMG_3808.JPGMitt i vägskälet där de tre lederna kring huset går.

3 reaktioner till “Omprioriteringar

  1. Det låter klokt 🙂 Flytt är sannerligen ett elände och det ÄR tufft att ha två (olika) hundar. Det märker jag allt mer. Kanske blir det bra att trycka på paus och låta allting landa i träningen tills ni kör igång igen? Många gånger kan det ju vara så att saker faller på plats under vila.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s