Drag · Kurs/Utbildning

Skateteknikkurs med Polarhundsklubben! (film)

I helgen har Robin och jag varit i Ånnaboda på skateteknikkurs med en massa draghundsförare. Behöver jag säga att det var SUPERKUL!? (och TRÖTTSAMT – kroppen är helt död nu!) Det var Polarhundklubben som anordnade detta och jag är så himla glad att jag fick möjlighet att deltaga!

Det har varvats teori med praktik. Vi har gått igenom alla fem växlar i skateåkningen både ute i spåret och genom att studera varandra och sett på film. Vi har fått lära oss om vallning och vi har tittat på utrustning till både förare och hund. Och jag som bara trodde att vi skulle hänga ute i spåren hela dagarna och nöta teknik liksom, jag fick ju lära mig ännu mer! 😀

Det går inte att bli en fullfjädrad skateåkare om man kan räkna sina tidigare teknikpass på en hand, men jag har fått en bra bild över hur det SKA se ut nu, och jag vet hur jag ska gå tillväga för att komma dit. Jag har fått redskapen, kan man säga. Det som gäller nu är att nöta, nöta, nöta! Både Robin och jag blev taggade i alla fall, så nu ska här införskaffas säsongskort i konstsnöspåren så att vi kan fortsätta putsa på tekniken. En vacker vinter kanske Lo och jag står där på tävling på startlinjen för linkörning tillsammans…. 😉

Videoklipp är väl alltid kul att se, så jag bjuder på en riktigt rookie-film från helgen där jag övar på tvåans växel och Robin på treans. Nu kan det bara bli bättre! 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s