Drag · Fysträning · IPO · Skurks diagnos och rehabilitering

Plugg, skydd och drag

Lusten att prioritera bloggskrivandet har väl inte riktigt infunnit sig under den senaste veckan, så jag tänkte bara berätta lite kort vad vi gjort. Jag pluggar ju som sagt nu vid sidan av jobbet, vilket är roligt men lite ovant innan man kommit in i rutinerna igen.

I helgen fick Lo bita igen för första gången på måååånga veckor, men inte IPO utan svenskskydd. Vi fick möjlighet att följa med och träna med några duktiga polishundsförare vilket var spännande. Lo var överlycklig och hade svårt för det där med lydnadsbiten efter uppehållet. Inte så konstigt kanske 😉 Men hon skötte sig ändå bra!

Ikväll var vi iväg till skidspåret här i stan där vi, genom förhandlingarna jag gjorde förra säsongen, lyckades få till så att vi i brukshundklubben får åka två tider i veckan där. Ikväll var premiären och jag var den enda som åkte med hund bland massor av ”vanliga” åkare. Hoppas att vi inte skrämde någon 😉 Först åkte jag en vända själv och tränade teknik, och sedan tog jag Lo, och till sist tog jag även ut Skurk. Jag har ju pratat med en del kunnigt folk om det här med spondyloshundar som drar, och det behöver faktiskt inte vara så konstigt. Med uppvärminng, nedvarvning och genom att hålla dem i god fysisk form så är det absolut ingen omöjlighet för dem att dra, men man får ju såklart se från individ till individ. Jag testade med Skurk idag i alla fall och han blev SÅ GLAD. Han jobbade på bra och jag märkte inget på honom. Så vi får se hur kroppen känns imorgon efteråt, om han blir öm eller stel. Håller tummarna!

Just det. Vi har skaffat katt också. Sa jag det? En söt liten bondkatt vid namn Joplin. Hur kelig som helst 😀

image

image

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s