Drag

Onsdagens drag- och fysträning. Och varför jag älskar draget!

Det är onsdag idag, vilket betyder drag- och fysträning med sektorn och alla glada deltagare i klubben. Våra träffar kombinerar träning för hund och människa, och alla ska kunna vara med på sina villkor. (”Rena gemensamma dragträningar” kommer längre fram.) Det är jättekul och så himla trevlig stämning, något jag upplever att draget lockar fram överlags. Eller är det bara hos oss? Jag tror inte det. Det går fort att bli biten av draget, och man sugs fort in i dragvärlden där man vill ha mer och mer och lär känna fler människor.

Själv funderar jag bland annat på Hällefors årliga dragläger i höst, liksom Draghundsportförbundets fysiskt utmanande ungdomsläger utan hund. (JA, jag skrev ungdomsläger! Jag måste väl passa på innan jag blir 26 och klassas som vuxen officiellt ;-)) Något jag älskar med draget, bortsett från den goda stämningen jag nämnde, är att det känns så allround på nåt sätt. Visst, det blir vad man gör det till, men jag menar…Det är vanligt att man både springer, cyklar, tränar styrka, går långpromenader i skogen, springer i sandtaget, drar vikter mm mm… Jag gillar helheten, och den friska luften såklart.. Friheten att bara ge sig ut, att slippa precision och tankekraft.. Och adrenalinen.. Att kunna ta ut sig på nolltid.. Ja, jag är biten på riktigt.

Här kommer lite bilder från dagens träning:

image

image

image

image

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s