Allmänt · Fysträning

Vila

Vila är aldrig något jag planerar in, det kommer ju naturligt i vardagen. Man vet ju aldrig hur veckorna blir exakt. Men nu har det fallit sig naturligt med några dagars vila med bara korta promenader och simning i sjön då jag inte riktigt haft tid och ork. Det är inga problem för hundarna, de chillar som de ska. Snart är vi på’t igen 😉

Hur gör ni som tränar hårt med hundarna under året – planerar ni in en längre viloperiod, kör ni på som vanligt, eller byter ni aktiviteter ett tag? Hur gör ni?

Lite bilder:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

2 reaktioner till “Vila

  1. Bra att vara noga med vila! Jag själv planerar först och främst in vilka tävlingar vi ska på under året, därefter försöker jag få till så att Aysu är i toppkondition till dem och någonstans däremellan har vi längre viloperioder. Under de aktiva perioderna tränar jag så varierat som möjligt och under hela året stretchar jag och masserar då och då efter instruktioner från fysioterapeut och egna kunskaper från massörutbildning.

  2. För oss kommer vilan rätt naturligt. Jag orkar inte hårda pass dag ut och dag in, blir trött snabbt (psykiskt) och hundarna är tacksamma och verkar trivas bra med lugna dagar då och då.

    En bra brukshund ska ju kunna vila för att orka när det väl gäller och det är ytterst sällan som de verkar missnöjda med vila (uttråkade möjligen).
    Min tanke är att få in bättre rutiner mellan arbete och vila men just nu fungerar det bra så som vi har det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s