Kurs/Utbildning

Fotgåendeclinic för Emma Willblad och detta med höga krav

image

Dagen efter att vi kommit hem från fjällvandringen for Robin och jag iväg till Kungsör för att lyssna på Emma Willblads clinic i fotgående. Det var så himla skönt att sitta där och lyssna. Hon gjorde allt så enkelt på något vis. För några år sen var jag en väldigt inrutad hundtränare som dessutom fallit dit i instagram- och blogghetsen där alla unga tjejer noggrannt planerade och gjorde alla moment supersvåra och perfekta. Ja, ni vet 😉 Och det är så SKÖNT med hundtränare som får mig att släppa lite på allt det där. Det är bara att göra liksom!
Emma pratade och visade dels om hur hon lär in fotgåendet och hur hon rättar till felbeteenden i det, men det jag framförallt kommer att bära med mig är vikten av att HA ROLIGT! Och att släppa på kraven lite. När släppte fotgående för henne själv? Jo, när hon började träna och tävla freestyle där det inte alls var lika stora krav på precision. Intressant va?

För övrigt kom jag över ett intressant inlägg idag på Facebook. Lite om detta med krav och prestation. Själv är jag sån att så fort det börjar bli allvar i en sport så tappar jag glädjen i det. Läs det gärna om ni känner berörda! http://hundetidsskrift.no/?p=1530

4 reaktioner till “Fotgåendeclinic för Emma Willblad och detta med höga krav

  1. Känner igen det där. Förut tränade jag lydnad för tävling, tävlade också, med blandade resultat. Jag märkte dock att det gick sämre och sämre, vilket såklart inte var kul alls… För att bryta den negativa trenden började jag istället med rallylydnad, och upptäckte att min saluki gick jättebra utanför planen men ”dog” så fort hon kom innanför banden som visade var tävlingsplanen var… Helt plötsligt fick målet bli att storsatsa på att få henne att tycka att allt var kul, istället för att bara se rallylydnaden som en omväxling som automatiskt skulle göra det kul. Det hela resulterade i att vi båda fick roligare ihop, hittade på allt möjligt tokigt, och skippade tävlingslydnaden… Vi hittade helt enkelt vår grej där. Men ja, just att ha kul när man tränar blev något som fick en annan betydelse än innan. Hade ju tyckt att det var kul innan också, men det blev på ett helt annat sätt, ett bättre sätt, när vi bytte till rallylydnaden. Med nuvarande hunden körde jag bara rally från start och OJ så kul vi har, helt underbart är det 😀

    1. Intressant det du skriver! Jag önskar ju och VILL tro att det går att hitta glädjen i alla hundsporterna. Tror att mycket handlar om vår egen inställning och hur vi låter oss påverkas av det runt omkring. Rallylydnad, freestyle och agility är grenar som jag tycker har fantastiskt trevlig stämning och som sprider mycket glädje! Man blir glad för det som sker inne på tävlingsbanan oavsett poäng! Lydnaden handlar istället mycket om precision för mig, och jag upplever grenen som att man faktiskt pressar varandra en del i jakten på den perfekta 11:an, omedvetet alltså. Jag har blivit så kär i draget nu, inga krusiduller – bara ut och jaga endorfiner och svettas ihop! 😀 Kanske gäller det att hitta sin väg och inte påverkas av andra om man vill träna just lydnad 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s