Allmänt

Vem är Zorro?

Några av er har säkert märkt att en svart pälsboll dykt upp på Facebook, här i bloggen och på instagram. Jag tänkte att jag skulle förklara närmare vem det är. (Han har förresten fått en egen sida här på bloggen i menyn.)

Zorro är en groenendaelhane på 1 år. Det är Robins egna hund och han är tänkt att utbildas till patrullhund inom Hemvärnet, men det kan nog även bli lite bruks, lydnad och drag. Tanken är att han ska introduceras mer i draget och läras in ordentligt. Just nu har han hängt med för sällskapets skull på dragrundorna, men han har inte någon vidare koll på vad han gör, haha.

Zorro är en härlig ung kille med leklust, stor nyfikenhet, långa ben och galet mycket päls. Något försiktig ibland, men långt ifrån mina tidigare fördomar om rasen, hehe.

Warga som bodde med oss i somras lämnades tillbaka till sin ägare då hon inte fungerade som tänkt i draget. Den där glöden fanns inte riktigt där tyvärr. Vi gjorde tappra försök att träna annat med henne då vi verkligen tyckte om henne… Men det blev inte rättvist. Hon var ingen tävlingshund om man vill satsa eller måste fungera i skarpa lägen i Hemvärnet. Men en fantastisk och supertrevlig sällskapshund ❤

Så flocken består återigen av tre hundar igen. Äntligen hittade vi rätt!

image

Annonser

3 reaktioner till “Vem är Zorro?

    1. Haha, ja vi valde inte efter ras över huvud taget, utan valde efter tillgängliga arbetshundar som hade det vi sökte, och till slut dök Zorro upp 😀 Belgare är kul ibland och för jävliga mestadels… Hatkärlek, hahaha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s