Tävling

Brons på barmarks-SM!

Nu är vi hemma efter en lång resa neråt i landet, närmare bestämt Nybro (i närheten av Kalmar). Vi har ställt upp på barmarks-SM, och vet ni? Vi kammade hem ett brons! 😀 Helt fantastiskt! Visst hade jag siktat på ett guld, men med tanke på vilka duktiga och rutinerade ekipage som vann, och det faktum att jag kunde känna att vi verkligen gav allt, så är jag otroligt nöjd med vår insats! Vi lyckades dessutom cykla in 11 sekunder dag 2. Starkt! Totaltiden för de två vinnarna (de kom på delad förstaplats) efter helgen var 24:06 min, och själva kom vi in på 24:57 min. Fyran kom in på 26:17 min.

Det är mentalt påfrestande att cykla med mer eller mindre konstant mjölksyra och hög puls, något att faktiskt komma ihåg att träna på till nästa år – att ha känt på att verkligen pressa sig till det yttersta innan. Nästa år vill jag även ha hunnit bli en starkare cyklist och jag ska träna ännu mer utan hund. MTB är svinkul!

Nybro Draghundsklubb ska en stor eloge för ett superbra arrangemang och trevligt bemötande! Mycket bra jobbat! Det har varit en fin helg med lagom väder och god stämning. Även på mästerskapsnivå fortsätter draghundsfolk att vara otroligt trevliga! 😀

Det är riktigt skojigt att se hur sporten utvecklas, och i år var det största barmarks-SM:et någonsin med sina 290 anmälda ekipage – och hög kvalitet bland startfältet! Även om alla får ställa upp, vilket är den stora tjusningen med SM:et i mina ögon, så kryllar det också av startande som vid sidan av hunderiet är riktigt duktiga på det här med träning. Kolfibercyklar, bortmontering av delar som tynger cyklarna, duktiga uthållighetsmänniskor… En kul utveckling, tycker jag faktiskt, att se deltagare som verkligen satsar och är grymma på det de gör! Draghundsport ÄR en idrott och en sport, och jag tror att det äntligen börjar kunna ses som det i folks ögon.

Får ej glömma att nämna att Skurk var utlånad till Robin och de sprang in på en 9:e plats i canicross-klassen! Med tanke på hur lite träning de fått tillsammans så ska de verkligen vara nöjda. Skurk var nog gladast av alla hundar i helgen, haha. 😀

Petra Hermansson - FOTO CARIN SVENSSON 2

imageFoto: Carin Svensson
Starten dag 2. Lo var galen och jag testade något nytt – att starta helt sittandes uppe på cykeln med hjälp av cykelhållare.

image
Lo oh jag i den svåra kurvan – spårig blöt sand i en vid 180-graderssväng.

image
Foto: Maria Pålsson
Slutspurten på väg in i mål, där benen vek sig på matte, haha. Lo har kämpat på fantastiskt under båda dagarna!

imageFoto: Carin Svensson
Ännu en bild på slutspurten på målrakan.

image
Prisutdelning och hurrarop, vilken boost! Lo är mest nyfiken på allt folk och priserna.

image
För mig är hon alltid en guldhund ❤

Annonser

3 reaktioner till “Brons på barmarks-SM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s