Drag · Hundträning · Kurs/Utbildning · Tävling

Noseworkkurs och dragtävling

Tusan vad helgerna går fort när man bokar in sig på en massa saker alla jobbfria helger! Idag har vi varit på noseworkkurs hela dagen, tillfälle 2 av 2. Vi har gjort behållarsök, rumssök, blindsök och även fått känna på doftprov. Det är kul när det går bra, men är ack så svårt när man inte har några naturliga sökhundar. Mina hundar är som virvelvindar som river inredning och mest verkar hitta doftgömmorna på tur ibland. Men vi får kämpa vidare! Jag har så svårt för alla dessa ”lugn-och-fokus-saker”, så det är väl bra träning för mig också, antar jag!

Här en bild på min lilla låda med olika föremål och hjälpmedel för noseworkträningen. Mitt startkit kan man säga.
OBS! Hydrolaten förvaras annars i en påse i lådan för att inte ”smitta” det övriga 😉

Det här finns i min låda! Det behöver inte vara dyrt – nästan allt kommer från IKEA!

 • Påsklämmor att gömma tops i
 • sugrör att gömma tops i,
 • Skålar från IKEA som det gjorts hål i
 • snusdosor
 • små ljuslyktor
 • eukalyptushydrolat
 • möbeltassor i olika storlekar
 • engångsplasthandskar
 • magnet
 • tops
 • ..och lådan är från IKEA den också 😉
 • Ska så småningom hitta liten burk till magneten, samt klädnypor också! Andra saker om kan vara bra att ha är kartonger inför behållarsöket och doftprovet. Samt någon form av tång!

12135157_1500876480211062_1682683527_n

….Och så går vi över till gårdagen. Då var vi istället i Grängesberg där Robin och Lo tävlade i linlöpning/caniross tillsammans. Robin har ju bara tävlat med Skurk tidigare, men han ville gärna få prova Lo och få känna på en hund som verkligen drar och hjälper till på ett helt annat sätt. Det funkade bra, för han gjorde personbästa 😀 Själv blev jag förstås lite sugen på att tävla när jag väl var där… men det var skönt att fokusera på att bara titta på och segla vidare på mina rosa små SM-moln eller nåt, haha. Jag laddar inför vintersäsongen istället! Då vankas mer skateteknik och skidåkning med hund igen 🙂 Fast jag kanske får skaffa dubbdäck till cykeln fram till dess att snön anländer… Hmmm, materialsporter… 😉

12107495_1678229862390850_1154726160_n

2 reaktioner till “Noseworkkurs och dragtävling

 1. så himla kul !!! 😀 Grattis igen till SM-bronset! O grattis till Robin!!
  Ska du köpa nya skateskidor? 🙂 Jag tänkte nämligen också satsa på skidåkning under vintern. Hon som har Eddies pappa o bror vill ju gärna att jag hänger med på vindelälvsdraget i Mars. Får se vart vi ligger konditionsmässigt då, men hade ju varit kul 😉

  1. Tack! 😀 Jag köper inga nya skateskidor, jag har redan ett par så kör på dem. KUL! Skate är ruskigt kul och känns i hela kroppen! Och SVÅRT, haha! Men det är bara att kämpa på. Bara man får upp fart så tar man sig fram 🙂 Vad roligt om ni tävlar! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s